Thursday , April 25 2024

EURO 2016: Calculele de calificare in toate grupele, inaintea meciurilor decisive

EURO

Faza grupelor din cadrul Campionatului European din Franta se apropie de final, urmand ca in urmatoarele zile sa aiba loc ultima runda din fiecare grupa si deci toti iubitorii fotbalului vor sti care sunt echipele calificate in optimi de finala.

Ziare.com prezinta, pe scurt, care sunt calculele de calificare in fiecare grupa.

Grupa A, care ne intereseaza in mare grad, este grupa Romaniei, si iata care este clasamentul in acest moment:

1. Franta 6p (deja calificata)
2. Elvetia 4p
3. Romania 1p
4. Albania 0p

Daca Franta si Elvetia fac egal duminica seara de la 22, live pe Ziare.com, ele vor merge la brat mai departe in optimi de pe primele 2 locuri. Romania e practic obligata sa invinga Albania pentru a spera la calificarea de pe locul 3, fiind stiut faptul ca cele mai bune 4 locuri 3 merg si ele in optimi.

Este o posibilitate redusa ca Romania sa poata merge mai departe si cu o remiza in fata Albaniei, avand in vedere ca cel mai probabil vor exista 4 echipe cu mai mult de 2 puncte acumulate.

Albania spera si ea la calificare daca bate, dar avand 3 puncte depinde de celelalte grupe si depinde si de golaverajul pe care il va avea.

Mai trebuie spus ca daca Franta invinge Elvetia cu 2-1, iar Romania bate Albania cu 1-0, departajarea se va face in baza cartonaselor. In momentul de fata, noi avem 7 galbene, iar elvetienii doar 4, astfel ca sunt avantajati. E necesara astfel o victorie la scor a noastra cu Albania.

Grupa B:

1. Anglia 4p
2. Tara Galilor 3p
3. Slovacia 3p
4. Rusia 1p

Practic o grupa in care se poate intampla orice, chiar si Rusia se poate califica, daca va invinge in ultima runda pe Tara Galilor. Galezii si slovacii au acum acelasi golaveraj, 3-3. Anglia, cu un egal, e sigura de calificare de pe primele 2 locuri.

Grupa C:

1. Germania 4p
2. Polonia 4p
3. Irlanda de Nord 3p
4. Ucraina 0p

Ucraina e matematic iesita din orice calcul de calificare, singura necunoscuta fiind Irlanda de Nord, care isi joaca meciul vietii cu Germania, care ii poate aduce calificarea, macar de pe locul 3, cu un egal.

Germania si Polonia vor merge aproape sigur in optimi de pe primele 2 locuri.

Grupa D:

1. Spania 6p
2. Croatia 4p
3. Cehia 1p
4. Turcia 0p

Cu Spania deja calificata si cu Turcia fara sanse la primele doua locuri, se mai pune problema aici doar a locurilor 2-3. Croatia are meci greu cu Spania, iar Cehia poate profita de asta, caci joaca in fata Turciei. Cehii sunt obligati sa castige, daca vor macar calificarea de pe locul 3.

Grupa E:

1. Italia 6p
2. Belgia 3p
3. Suedia 1p
4. Irlanda 1p

Italia e deja ccalificata, Belgia are meci direct si decisiv cu Suedia, Zlatan si ai sai putand urca pe 2 dupa o eventuala victorie. Si Irlanda poate spera la calificarea de pe locul 3, dar trebuie sa bata Italia, care probabil ca va introduce multe rezerve in joc.

Grupa F:

1. Ungaria 4p
2. Islanda 2p
3. Portugalia 2p
4. Austria 1p

In fine, o grupa foarte echilibrata, in care din nou putem avea orice calcul posibil. Clasamentul pare ireal acum, cu marile favorite Portugalia si Austria pe locurile 3-4. Ungaria e aproape sigura de calificare, are meci insa cu Portugalia, iar Islanda si Austria pot profita in celalalt meci. Islandezii cu o victorie sunt clar in optimi. Va fi interesant cu cate puncte va termina aici echipa de pe locul 3.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …