Thursday , April 25 2024

Eugen Huțu, fostul patron al Forestei în anii de glorie ai echipei, a murit la 72 de ani

Fostul patron al echipei locale de fotbal, Foresta Suceava, Eugen Huțu a încetat din viață, vineri, la vârsta de 72 de ani.

Anunțul decesului a fost făcut chiar de Marin Barbu, antrenorul care scria istorie în anul 2000 pe banca tehnică a “galben-verzilor”, după victoria cu 5-4 în deplasare, pe terenul lui Dinamo.

“S-a stins din viață Eugen Huțu, omul care a patronat Foresta Suceava! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris Marin Barbu, pe Facebook.

“Suceava nu va mai avea nici peste 10 ani fotbal de primă ligă!”, spunea Eugen Huțu în 2002, când a părăsit stadionul Areni cu gradenele și barele porții în remorcă.

Fost jucător la Foresta, Marius Păcurar și-a adus aminte recent, citat de Prosport, de marea victorie cu Dinamo și de faptul că Eugen Huțu a promis o primă la pauză, de teama că echipa sa va fi spulberată de Dinamo.

În cele din urmă, formația din Suceava a marcat nu mai puțin de cinci goluri în repriza secundă, izbutind să revină fabulos, de la 0-4.

„Şi să vrei și nu poți să uiți acel meci. A fost cel mai nebun meci în care am jucat în carieră. Şi am și marcat, am dat și două pase de gol. Poate zece vieți dacă ai trăi nu și se întâmplă să mai joci un astfel de meci. Așa a vrut Dumnezeu să se întâmple și așa s-a întâmplat. Îmi aduc aminte că la pauză, patronul Eugen Huțu ne-a promis o primă de 500 de dolari ca să nu mai primim gol. Era 3-0 pentru Dinamo la pauză și după ce am intrat pe teren Marius Niculae parcă a făcut 4-0. Am zis Doamne, să vezi că ne umple coțul cu mingi! și după minutul 62 am revenit.

Mulți spun că a fost un meci aranjat, dar nu avea cum să fie aranjat. Şi Mister Cornel Dinu a avut o declarație care spune totul. Şi să vrei să aranjezi un meci de la 4-0 și n-are cum să-ți iasă. După meci, titularii parcă au luat atunci o primă de 2.000-2.500 de dolari de la domnul Eugen Huțu. Erau bani mulți atunci. Puțini față de ce bani sunt acum, dar atunci erau bani mulți”, a declarat pentru ProSport unul dintre foștii golgheteri ai Forestei, Marius Păcurar.

Eugen Huțu a preluat-o pe Foresta în 1996, la Fălticeni, iar apoi a promovat-o în Divizia A.  El avea 72 de ani și probleme mari de sănătate, din cauza cărora a stat mult timp internat prin spitale. (D. C.)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …