Friday , April 26 2024

Eto’o: Ar trebui să se ofere trei trofee Balonul de Aur în acest an

Atacantul echipei Internazionale Milano, Samuel Eto’o, a declarat că, în acest an, i-ar plăcea ca trofeul Balonul de Aur să fie acordat tuturor celor trei fotbalişti rămaşi în cursă, Andres Iniesta, Lionel Messi şi Xavi Hernandez, foştii săi coechipieri de la FC Barcelona, informează site-ul FIFA.

“Este destul de greu să-i compari pe cei trei, deci să alegi care este cel mai bun este aproape imposibil. Toţi trei merită să câştige şi mi-ar plăcea un lucru: să se poată face o excepţie şi să fie recompensaţi toţi trei. Ar trebui să se ofere trei trofee Balonul de Aur în acest an”, a declarat Eto’o într-un interviu acordat site-ului oficial al FIFA.

Camerunezul Samuel Eto’o a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare să participe la ediţia din acest an a Campionatului Mondial al cluburilor, după ce a ratat ultimele două ediţii.

“Ne gândim la această competiţie încă de când am câştigat finala Ligii Campionilor la Madrid. Există presiune, însă este un lucru pozitiv pentru că este extraordinar să participi la astfel de competiţii importante. Am câştigat Cupa Intercontinentală (n.r. – fosta denumire a Campionatului Mondial al cluburilor) cu Real Madrid în 1998. Am ratat ediţia din 2009, cu FC Barcelona, însă nu simt că trebuie să demontrez ceva. Ştiu doar că am posibilitatea să câştig trofeul cu Internazionale Milano şi am muncit mult pentru a fi în formă maximă şi voi încerca să dat totul”, a spus Eto’o.

Argentinianul Lionel Messi şi spaniolii Andres Iniesta şi Xavi Hernandez sunt nominalizaţii Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) pentru trofeul decernat celui mai bun fotbalist în 2010, Balonul de Aur FIFA.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul primei gale FIFA Balonul de Aur, la Zurich, în 10 ianuarie 2011.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …