Saturday , April 20 2024

Episod controversat! Serena Williams ar fi refuzat un control antidoping înainte de Wimbledon

 

Serena Williams a fost protagonista unui moment controversat, la jumătatea lunii iunie. Jucătoarea de 36 de ani a avut parte de un control antidoping, cu trei săptămâni înainte de Wimbledon 2018, pe care l-ar fi refuzat.

serena

Agentul de la Agenţia Antidoping din Statele Unite a ajuns la reşedinţa din Florida a Serenei, la 8:30 dimineaţa, când aceasta nu se afla acasă. Reprezentantul USADA a refuzat să plece, până când Williams ar fi ajuns acasă pentru a trece controlul.

Aceasta s-a opus testelor şi l-ar fi sunat pe preşedintele WTA, Steve Simon, pentru a-i transmite că nu i se pare corect să fie o ţintă permanentă a acestor teste.

În cariera de 23 de ani a Serenei, marea campioană nu a fost niciodată depistată pozitiv, iar reprezentanţii ei au acuzat comportamentul celor trimişi. Mai mult, Williams ar fi fost testată de cinci ori, în 2018, un număr mare, comparativ cu celelalte sportive din Statele Unite – Sloane Stephens (1), Madison Keys (1), Coco Vandeweghe (2), Danielle Collins (2), Alison Riske (0), Bernarda Pera (0), Taylor Townsend (0) şi Venus Williams (2),

Williams se pregăteşte acum pentru turneul de la Wimbledon, acolo unde va fi cap de serie 25, imediat în spatele rivalei ei, Maria Sharapova. Astfel, Dominika Cibulkova a ieşit de pe lista capilor de serie de la Wimlbedon, lucru de care se temea, afirmând că o posibilă plasare a Serenei Williams pe tabloul favoritelor ar fi “nedreaptă”.

În vârstă de 36 de ani, Serena Williams ocupă în prezent locul 183, în condiţiile în care a devenit mamă în septembrie şi a participat la doar trei turnee în ultimele 12 luni.

Fostul lider mondial a câştigat de şapte ori la All England Club, ultima oară în 2016.

digisport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …