Thursday , April 25 2024

Emma Răducanu și Bianca Andreescu, eliminate de la Australian Open. Irina Begu, singura româncă rămasă în turneu

Jucătoarele de origine română Emma Răducanu (foto) și Bianca Andreescu au fost eliminate, miercuri, în turul doi de la Australian Open.

Emma (20 de ani) a fost învinsă de favorita numărul 7, americanca Cori Gauff (18 ani), care s-a impus în două seturi, cu 6-3, 7-6 (4), la capătul unui joc care a durat o oră și 42 de minute.

De partea cealaltă, Bianca a cedat în fața spaniolei Cristina Bucșa, care până în 2015 a reprezentat R. Moldova. 2-6, 7-6 (7), 6-4 este scorul cu care iberica a avansat în turul trei, unde o va întâlni pe principala favorită la câștigarea turneului, poloneza Iga Swiatek.

În schimb, Irina Begu, aflată pe locul 30 în ierarhia WTA, a trecut în runda inaugurală de Elizabeth Mandlik (locul 129 WTA) după ce a reușit să întoarcă soarta meciului, scor 3-6, 7-6 (1), 6-2. Elizabeth Mandlik a câștigat primul set cu 6-3, iar în cel de-al doilea a servit pentru adjudecarea meciului la 5-3.

Irina a reușit însă să egaleze la 5 și a împins actul în tie-break, unde s-a impus cu 7-1. Apoi, în setul decisiv, sportiva noastră nu i-a lăsat nicio șansă adversarei ei. În runda următoare, Irina o va întâlni pe nemțoaica Laura Siegemund.

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …