Friday , March 29 2024

Emma Răducanu, campioana de anul trecut de la US Open, eliminată în primul tur. Pleacă acasă și Osaka

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 11 mondial şi deţinătoarea titlului la US Open, a fost eliminată din primul tur al turneului de Mare Şlem de la Flushing Meadows, fiind învinsă în două seturi, 6-3, 6-3, de franţuzoaica Alize Cornet (40 WTA), într-o partidă disputată marţi, transmite Agerpres.

Răducanu, al cărei tată este român, a uimit lumea tenisului în 2021, când a devenit prima jucătoare din istorie care câştigă un turneu de Grand Slam venind din calificări. Ea s-a impus anul trecut la US Open fără să piardă niciun set pe parcursul competiţiei, învingând-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez.

„Această înfrângere este dureroasă pentru că e turneul meu preferat şi am trăit aici emoţii imense anul trecut”, a declarat Emma Răducanu la conferinţa de presă pe care a susţinut-o după meciul cu Cornet.

Emma pierde brusc după acest meci 69 de poziții, ajungând de pe locul 11 pe locul 80.

„Încep de la zero şi trebuie să o iau de la capăt. Nu ştiu câte locuri voi pierde, care va fi noul meu clasament…. probabil destul de jos. Dar să privim lucrurile în perspectivă: să fiu în top 100 la 19 ani, dacă cineva mi-ar fi spus asta anul trecut, aş fi semnat imediat. Va fi frumos să o iau de la capăt, să recapăt prospeţime”, a adăugat ea.

Și Naomi Osaka, cu 4 trofee de Grand Slam, părăsește competiția în runda inaugurală, după ce a fost învinsă în 2 seturi de americanca Danielle Collins.

Actuala ediție a US Open a consemnat și alte eliminări importante, în afara celor menționate.

Din păcate, cea mai mare de până acum este eliminarea Simonei Halep, dar românca nu este singura jucătoare de top care pleacă acasă. Azi noapte au părăsit competiția și Elena Rybakina (câștigătoarea de la Wimbledon din acest an), Sofia Kenin, Naomi Osaka, Venus Williams, Jelena Ostapenko, Elise Mertens și Amanda Anisimova.

Primele șase sunt câștigătoare de turnee de Grand Slam.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …