Thursday , May 2 2024

Elisabeta Lipă, despre situația canotorilor izolați în Suceava: “Era mai bine să rămână în cantonament. O să realizăm ce greșeli am făcut când se vor întoarce la lot”

“Vedem ce se întâmplă la Suceava. Unde sunt mai în siguranță?”, a spus președinta Federației Române de Canotaj. Dintre cei 13 canotori izolați în județ, cei mai expuși sunt soții Marius și Ionela Cozmiuc, aflați în carantină în cartierul Burdujeni. Cei doi se antrenează în garaj, pe peretele căruia, pentru a se motiva suplimentar, au desenat cercurile olimpice

Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, nu înțelege de ce sportivii săi au fost trimiși la casele lor, în loc să rămână în cantonament la Centrul Olimpic de la Snagov.

Lipă a dat exemplu celor 13 canotori suceveni, nevoiți să se autoizoleze în județul cu cel mai mare focar de coronavirus din România. “Era mult mai bine dacă sportivii erau izolați în cantonament la locurilor lor de pregătire. 90% sunt din Suceava și vedem ce se întâmplă acolo. Unde sunt mai în siguranță? La Suceava sau în cantonament? Ok, stau acasă, dar tot trebuie să mai iasă pentru cumpărături. Apoi, au de făcut câte două antrenamente pe zi pentru a se menține, nu este atât de simplu. Le era mult mai bine în cantonament. O să realizăm ce greșeli am făcut abia după aceea, când se vor întoarce sportivii la lot”, crede Elisabeta Lipă.

Cei mai expuși canotori suceveni sunt soții Marius și Ionela Cozmiuc, aflați în carantină în cartierul Burdujeni. “Nu ieșim din casă. Avem provizii pe două luni” au spus cei doi suceveni.

Pentru a trece timpul mai repede și a se motiva suplimentar, cei doi soții au desenat cercurile olimpice pe peretele garajului, locul devenit acum sala lor de antrenament.

Printre ceilalți canotori suceveni care se pregătesc acasă, mai exact la Rădășeni, se numără și vicecampionul mondial din barca de dublu rame, Ciprian Tudosă. „E la 30 de kilometri de Suceava. Noi suntem feriți aici, nu ieșim, stăm doar și ne pregătim. Avem ergometru, bicicletă, tragem tare și așteptăm să treacă totul “, spune Tudosă, care o are alături și pe prietena sa, Roxana Parașcanu, și ea componentă a lotului olimpic al României, campioană europeană în barca de 8 plus 1.

Gianina Beleagă, și ea campioană mondială, este la Fălticeni, iar Florin Lehaci și Maria Tivodariu stau la Plutonița, tot lângă Suceava. Ancuța Bodnar, vicecampioana mondială din barca de dublu vâsle, alături de Simona Radiș, e și ea tot din Suceava, dar la Vatra Moldoviței. Si lista continuă cu Cosmin Macovei, Sergiu Bejan (Câmpulung Moldovenesc), Cosmin Pascari (Păltinoasa – Gura Humorului), Ştefan Berariu (Suceava). (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …