Saturday , April 20 2024

Elina Svitolina este noua campioana la Turneul Campioanelor

Elina Svitolina a castigat finala Turneului Campioanelor de la Singapore, in compania lui Sloane Stephens, fosta campioana de la US Open, dupa ce a intors situatia partidei de la 0-1 la seturi.

Scorul a fost 3-6, 6-2, 6-2, dupa doua ore si 25 de minute de tenis extrem de echilibrat.

Dupa desfasurarea din primul set, in care Sloane Stephens a dominat si a profitat de o Svitolina timida si timorata, iar rezultatul a fost unul clar pe tabela, 6-3, era greu de crezut ca vom putea urmari ceea ce s-a intamplat pe hardul din Asia.

Si anume o Svitolina plina de idei si solutii, sclipitoare pe alocuri, care in setul secund i-a dat prea putine sanse lui Sloane si a dominat mansa de la un cap la altul, castigand cu scorul de 6-2.

Mansa decisiva a fost una in care Elina a inceput la fel de bine si s-a dus repede la 3-0, repede cu exceptia game-ului 2, unul chinuitor de lung.

Chiar daca Sloane Stephens parea ca inca mai este capabila sa revina in meci, facand doua puncte la rand, 2-3, Elina a fost mai puternica mental pe final de meci, si poate si fizic, castigand mansa a treia cu acelasi scor ca precedenta, 6-2.

Este pentru prima data cand Svitolina cucereste acest trofeu, care de altfel e si cel mai important din cariera ei.

Cu punctele pe care le-a obtinut la Singapore, Elina Svitolina va urca pana pe locul 4 WTA, cu 5350 de puncte, ea avand cea mai buna pozitie a carierei 3 WTA.

Sloane Stephens va cobori pe 5, loc pe care va si incheia anul 2018.

ziare.com

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …