Tuesday , April 23 2024

Echipa de handbal a Sucevei a ajuns pe loc retrogradabil 

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a pierdut ieri, în Sala „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, în fața buzoienilor, cu scorul de 25-29 (13-13), într-un meci din cadrul etapei a XXII-a a Ligii Naționale la handbal masculin

CSU din Suceava a ajuns pe loc retrogradabil în Liga Națională la handbal masculin, după ce a pierdut joi, în Sala „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, în fața celor de la HC Buzău, cu scorul de 25-29, într-un meci din cadrul etapei a XXII-a.

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a ținut ritmul cu adversarii în primul sfert de oră și chiar a preluat pentru prima oară conducerea pe tabelă în minutul 18, când Păunescu a marcat pentru scorul de 9-8.

Gruparea buzoiană a profitat însă de eliminarea lui Anton, trimis direct la vestiare de arbitri pentru o împingere, și a egalat situația până la pauză, scor 13-13.

Echilibrul s-a rupt în debutul reprizei secunde, când universitarii n-au înscris timp de șapte minute, iar HC Buzău s-a desprins la 19-16 prin golul lui Mironescu, cel mai bun marcator al meciului de joi.

Cu o eficență a atacurilor sub 50%, CSU n-a mai reușit să revină pe tabelă, iar formația buzoiană s-a impus în cele din urmă cu scorul de 29-25, după un meci dur cu nu mai puțin de 13 eliminări temporare.

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Popia (6 goluri), Păunescu (4), Sadovyi (2), Loic (2), Costea (2), Balazs (2), Dascălu (2), Petrov (1), Furak (1), Kobzii (1), Lupu (1), Stanciuc (1), Anton și Juverdianu.

 Rezultatele etapei a XXII-a:

CSM Botoșani – CSM Făgăraș: 20-28

CSM Reșița – Steaua București: 26-39

CSM Vaslui – Potaissa Turda: 23-32

HC Buzău – CSU din Suceava: 25-29

CSM București – Politehnica Timișoara: 25-22

HC Dobrogea Sud – Minaur Baia Mare (aseară)

CSM Bacău – Dinamo București (aseară)

CSM Focșani a stat în această rundă.

În următoarea rundă a turneului de la Cluj, trupa antrenată de Adrian Chiruț va întâlni vineri, de la ora 13.00, formația CSM Bacău.

La finalul sezonului, ultimele trei clasate vor retrograda direct în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …