Monday , April 29 2024

E oficial. Rapid a retrogradat. Instanta a respins planul de reorganizare

rapid

Rapid nu va evolua în sezonul viitor în Liga I, după ce judecătoarea a respins planul de reorganizare al clubului. Următorul termen a fost fixat pentru 13 septembrie, astfel că giuleştenii nu mai pot apela nici măcar la TAS şi sunt oficial retrogradaţi.

Avocaţii Rapidului au cerut preschimbarea termenului de judecată, cerînd tribunalului să se judece până pe 31 mai pentru a merge la TAS. Au făcut apeluri disperate, susţinând că sunt un club de tradiţie, dar judecătoarea nu a vrut să audă şi a respins planul, anunţa GSP.

Mai mult, următorul termen a fost stabilit tocmai pe 13 septembrie, după vacanţa judecătorească.

Având în vedere că termenul este stabilit în septembrie, Rapid nu poate licenţa!

“Nu putem discuta aprobarea planului de reorganizare pînă nu se soluţionează contestaţiile referitoare la creanţe”, a explicat instanţa. Printre cei care au contestat creanţele stabilite de adiministratorul judiciar se numără clubul Corvinul Hunedoara, dar şi mulţi fotbalişti (Surdu, Rui Duarte, Herea, M. Roman, Grigorie, Bilaşco, Codrea, Burcă etc).

Aşadar, în acest moment e clar că Rapid nu mai are nici o speranţă de a lua licenţă pentru sezonul viitor de Liga 1.

Ba, mai mult, falimentul pare mult mai aproape decât aprobarea planului de reorganizare. Iar falimentul ar însemna că Rapid nu va putea juca nici măcar în Liga 2, ci va trebui să se înfiinţeze un nou club, care să o ia de jos.

Rapid Bucureşti este de trei ori campioană a României şi are 13 Cupe în palmares. Echipa este fondată în 1923 şi a fost de cinci ori în Liga 2, ultima oară în 1989-1990.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …