Friday , March 29 2024

E oficial. Novak Djokovic nu va participa la US Open pentru că nu este vaccinat anti-COVID

Sârbul Novak Djokovic, fost lider mondial al tenisului masculin, a declarat joi că nu va putea veni la New York pentru a concura la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, care începe săptămâna viitoare, informează Reuters. Normele sanitare impuse în SUA interzic în continuare intrarea lui Djokovic pe teritoriul american, în condițiile în care fostul lider ATP este nevaccinat anti-COVID.

“Din păcate, nu voi putea veni la NY de data aceasta pentru US Open”, a scris pe Twitter Djokovic, care nu este vaccinat împotriva Covid-19. “Le urez succes celorlalţi jucători! Voi rămâne în formă şi cu o stare de spirit pozitivă şi voi aştepta o oportunitate de a concura din nou”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

US Open a prezentat luni afişul turneului, iar Djokovic nu figura pe el. Atunci, cu o săptămână înainte de startul competiţiei, jucătorul sârb continua să se antreneze pe suprafaţă dură la Belgrad în aşteptarea unei veşti bune, sperând în relaxarea măsurilor sanitare din Statele Unite, care i-ar fi permis să se deplaseze la New York în ciuda faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Săptămâna trecută, aproape 12.000 de persoane au semnat o petiţie online care solicita Federaţiei americane de tenis (USTA) să colaboreze cu guvernul federal pentru a-i permite lui Novak Djokovic să joace la US Open, deşi nu s-a vaccinat contra Covid-19. Djokovic, nr. 7 ATP, campionul de la Wimbledon din acest an și câștigător a 21 de turnee de Mare Şlem în cariera sa, nu va putea participa în acest an la US Open conform reglementărilor în vigoare care permit accesul în Statele Unite doar persoanelor cu schema completă de vaccin şi care prezintă documentele necesare înainte de îmbarcarea în avion.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …