Wednesday , April 24 2024

După Naomi Osaka, și Petra Kvitova s-a retras de la Roland Garros

După ce Naomi Osaka, deja calificată în turul secund, a decis să se retragă de la French Open, în urma discuțiilor create în jurul deciziei sale de a boicota presa pentru a-și păstra sănătatea mintală, Petra Kvitova se vede forțată să se retragă și ea din turneul de grand Slam, în urma unei accidentări.

Sportiva din Cehia a suferit o accidentare la genunchi și a luat decizia să nu mai continue Grand Slam-ul de la Paris.

“Cu mare dezamăgire vă anunț că mă retrag de la Roland Garros. Duminică am simțit o durere la genunchi și, în urma unui RMN și a unei discuții cu echipa mea, am ajuns la concluzia că nu ar fi inspirat să continui turneul. E un ghinion incredibil, dar trebuie să rămân puternică și să mă recuperez în timp pentru sezonul de iarbă”, a anunțat cehoaica.

Elena Vesnina, următoarea adversară a Petrei Kvitova, avansează astfel în turul trei fără să joace. Anul trecut, Petra Kvitova a ajuns până în semifinale la Openul Franței.

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, jucătoarea Naomi Osaka a decis să se retragă de la turneul de la Roland-Garros.

„Cred că cel mai bun lucru ce îl pot face este să mă retrag de la Roland Garros. Pentru toţi jucătorii şi pentru sănătatea mea mintală este să mă retrag pentru ca toată lumea să se poată concentra la turneu. Nu am vrut niciodată să distrag atenţia de la turneu şi recunosc că momentul nu a fost ideal”, a declarat Osaka.

Osaka a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.

„Îmi cer scuze faţă de presa tenisului, care mereu a fost bună cu mine. Dar nu este în felul meu să vorbesc în public şi mereu mi-e teamă. La Paris, m-am simţit vulnerabilă şi am crezut că este mai bine să evit presa. Am spus că eu cred că regulile sunt învechite şi am vrut să ştie toată lumea”, a menţionat sportiva.

În urma retragerii japonezei, Ana Bogdan, care ar fi trebuit să fie adversara ei din turul al doilea, a promovat direct în turul al treilea.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media, decizie venită după meciul japonezei cu Patricia Ţig. Dacă ar fi continuat să refuze să se prezinte la conferinţele de presă, Osaka risca să fie chiar exclusă din competiţie.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …