Wednesday , February 8 2023

După Nadal, încă trei favoriți părăsesc prematur Australian Open: Casper Ruud, Taylor Fritz și Zverev

Surprize mari pe tabloul masculin de simplu de la Australian Open 2023 după eliminarea lui Rafael Nadal, alți trei favoriți importanți – norvegianul Casper Ruud (foto), americanul Taylor Fritz și germanul Alexander Zverev – fiind eliminați.

Al doilea favorit de pe tabloul masculin, norvegianul Casper Ruud, numărul trei mondial, a fost eliminat de americanul Jenson Brooksby, numărul 48 ATP, care l-a învins cu 6-3, 7-5, 6-7, 6-2.

Cap de serie numărul 8 la Melbourne, Taylor Fritz (campion en-titre la Indian Wells) a fost învins după un meci epuizant de patru ore și două minute de Alexei Popyrin. Favoritul gazdelor se află pe locul 113 în ierahia mondială, iar victoria a venit în cinci seturi, 6-7(4), 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-2.

Într-o altă partidă a zilei, Alexander Zverev (favorit 12) a cedat în patru seturi contra lui Michael Mmoh (SUA – 107 ATP). A fost 6-7(1), 6-4, 6-3, 6-2 pentru jucătorul american (ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser). Partida a durat trei ore și 26 de minute.

Până acum, trei din primii zece favoriți de la Melbourne au părăsit deja competiția australiană: Rafael Nadal (1), Casper Ruud (2) și Taylor Fritz (8). Liderul mondial, spaniolul Carlos Alcaraz, lipsește de la Australian Open, fiind accidentat.

Vezi si

Juniorul Suceava s-a clasat pe locul 4 la Brașov Indoor Cup

Grupa de 2011, pregătită de Ovidiu Vranău, a ratat de puțin podiumul, după ce a …