Friday , March 29 2024

Dumitru Dragomir nu crede în calificarea la CM 2014: Vin valuri reci dinspre Olanda

mitica-dragomir

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţine că selecţionata Andorrei este la nivelul unei echipe de Divizia C din România, dar în acelaşi timp nu crede că echipa naţională, care are nevoie de golaveraj pentru a păstra şanse de calificare la barajul CM 2014, poate câştiga vineri cu scorul de 8-0.

“Andorra e de valoare medie, adică în România de Divizia C. Dacă avem cinci divizii, deci e de Divizia C. Iar naţionala României e de prima ligă. Dar nu cred că e posibil 8-0, nu. E mult. Dacă batem cu 8-0 suntem tari de tot”, a spus Dumitru Dragomir într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Oficialul LPF este sceptic în ceea ce priveşte obţinerea locului 2 în grupa D, chiar dacă adversarele României, Turcia şi Ungaria, mai au de jucat cu Olanda. “Asta e istoria ţării noastre, ne înecăm ca ţiganul la mal. Speranţe? Păi, depinde cum sunt valurile. Dinspre Olanda, din Marea Nordului de acolo, după părerea mea cred că vin valuri grele şi reci, aşa, ca să vorbim în metafore.

Cred însă că pe valoare, nicio selecţionată a României, Turciei şi Ungariei nu poate să se ridice la nivelul Olandei. Numai că am atâta vechime în fotbal încât în mintea mea mai clocesc şi alte idei”, a afirmat preşedintele.

De altfel, Dragomir vede “în ceaţă” viitorul loturilor naţionale ale României, având în vedere că Guvernul refuză să investească în centre de copii şi juniori. “Viitorul naţionalelor noastre îl văd în ceaţă pentru că până nu se implică Guvernul să facă cel puţin 10-20 de centre de copii şi juniori în România praful se alege de sport, nu numai de fotbal”, a explicat Dumitru Dragomir.

Echipa naţională a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …