Friday , March 29 2024

Dumitru Dragomir a fost achitat. Inițial, fusese condamnat la 7 ani de detenție

Răsturnare de situație în procesul în care este judecat Dumitru Dragomir. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost achitat. Decizia este definitivă.

Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost achitat definitiv marţi de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală, în legătură cu vânzarea drepturilor de televiziune a meciurilor de fotbal.

Iniţial, Dumitru Dragomir a fost condamnat la şapte ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti pentru delapidare şi evaziune fiscală, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a admis marţi apelul şi a decis achitarea lui.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată în 2014, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Dumitru Dragomir este acuzat de procurori şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, reţeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip “fantomă”.

Anchetatorii au descris, în actul de sesizare a instanţei, modul în care a funcţionat această reţea şi spun că mecanismul infracţional a fost unul împărţit în cinci etape. Astfel, o parte dintre inculpaţii din dosar, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat, în documentele contabile ale acestor firme, operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii.

Pentru a se ascunde provenienţa ilicită a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, în mod succesiv, în conturile bancare ale celor 17 firme “fantomă”, sumele înscrise în facturile fictive emise de către acestea din urmă. Banii au fost retraşi, uterior, în numerar cu ajutorul altor persoane implicate în dosar şi au fost restituite “la sacoşă” inculpaţilor care au dispus anterior plata acestora, după perceperea, în prealabil, de către alte două persoane a unui comision cuprins între 6% şi 8%.

surse: Digi24, Romanita TV

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …