Saturday , April 20 2024

Drama in sportul romanesc: O campioana la tenis de masa a murit, la 29 de ani

valeria-borza

O veste extrem de tristă a zguduit lumea tenisului de masă din România: Valeria Borza a murit în această seară la doar 29 de ani.

Uitându-te la pozele ei de pe Facebook îţi dai seama că a fost o femeie plină de viaţă, care a ştiut să se bucure de micile bucurii ale vieţii, dar din păcate pentru toţi cei care o cunosc, a fost răpusă de o afecţiune parcă apărută din senin.

Originară din Caransebeş, jucătoarea legitimată la echipa franceză Lys-lez-Lannoy se îndrepta spre un autobuz care urma să o ducă spre aeroportul din Charleroi. Conform prosport.ro, aceasta a acuzat dureri de cap groaznice, motiv pentru care a fost transportată de urgenţă la spitalul din Roubaix.

Dusă la secţia de reanimare, Valeria Borza a intrat în comă. Diagnosticată cu meningită bacteriană, aceasta s-a stins din viaţă la ora 18:15.

“Sunt în stare de şoc, nu-mi vine să cred, ne-am întâlnit ultima dată la Europenele de la Schwechat, din luna octombrie. Era o stângace foarte bună! A murit din cauza unei meningite bacteriene”, a declarat pentru ProSport Eliza Samara.

Fost antrenor al Valeriei, Viorel Filimon, actualul selecţioner al reprezentativei feminine povesteşte: “S-a născut la Caransebeş, iar de la vârsta de 13 ani a mers la Centrul Olimpic de la Bistriţa. A stat acolo până a terminat junioratul. E medaliată la Europenele de cadeţi în proba pe echipe şi avea foarte multe calităţi. După ce a terminat junioratul, Vali a mers mai întâi în Spania, iar apoi în Franţa, unde se stabilise. Sunt foarte trist”.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …