Wednesday , February 8 2023

Doi români luptă pentru un loc în finală la Wimbledon

tecau-mergea

România va avea un reprezentant în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Wimbledon. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (România/Olanda) vor juca pentru un loc în finală împotriva perechii Florin Mergea/Rohan Bopanna(România/India).

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, s-a calificat, marţi, în semifinalele probei de dublu de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-4, 6-3, 7-6 (7-2), după o oră şi 51 minute, cuplul Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici (Polonia/Serbia), cap de serie numărul 7.

Tot marți perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna a reușit să producă surpriza și a eliminat favoriții la câștigarea turneului, cuplul american format din frații Bob și Mike Bryan. Mergea și Bopanna au câștigat cu scorul de 7-5, 4-6, 7-6 (11-9), 7-6 (7-5).

Calificarea în semifinale la dublu este recompensată la Wimbledon cu un premiu total de 85.000 de lire sterline (aproape 120.000 de euro) şi 780 de puncte în clasamentul ATP.

 

Vezi si

Juniorul Suceava s-a clasat pe locul 4 la Brașov Indoor Cup

Grupa de 2011, pregătită de Ovidiu Vranău, a ratat de puțin podiumul, după ce a …