Tuesday , November 28 2023

Djokovic, care susține că a făcut COVID pe 16 decembrie, a fost în aceeași zi la un eveniment fără mască și a doua zi la o întâlnire cu copii tenismeni

Jucătorul de tenis numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovic, ai cărui avocaţi spun că a fost testat pozitiv la 16 decembrie înainte de a ajunge în Australia, a participat la evenimente publice în zilele care au urmat, fără să poarte mască în interior, chiar și când a fost alături de copii.

Djokovic a participat a doua zi, fără mască, la o ceremonie la Belgrad în onoarea tinerilor jucători sârbi, potrivit unei postări a Federaţiei de Tenis din Belgrad pe reţelele de socializare. .

Într-o postare difuzată pe 17 decembrie la finalul zilei, Federaţia de Tenis din Belgrad a anunţat pe pagina sa de Facebook că „cel mai bun tenismen de pe planetă” şi „deţinător a 20 de titluri de Grand Slam” a acordat cupe şi diplome tinerilor jucători.

„Doar copiii premiaţi au participat la premierea care a avut loc în centrul de tenis Novak” din Belgrad „din cauza măsurilor sanitare legate de pandemia de coronavirus”. Postarea conţine mai multe fotografii cu Djokovic alături de oficialii federaţiei şi în jur de 20 de adolescenţi, toţi fără mască.

Majoritatea presei sârbe a scris despre ceremonia din 17 decembrie. Djokovic a participat şi cu o zi înainte – ziua testului său pozitiv – la un alt eveniment public: prezentarea unui timbru omagial cu chipul lui de către poşta sârbă. El însuşi a postat o fotografie în acest sens pe Instagram.

Djokovic a mers în Australia la jumătatea săptămânii trecute după ce a obţinut o scutire medicală de la obligaţia de vaccinare pentru a participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului. Motivul scutirii a fost faptul că a făcut COVID pe 16 decembrie, deși legile federale nu includ acest motiv printre excepțiile de viză, așa cum susține Tennis Australia. În plus, toate excepțiile cerute de participanții la Australian Open pentru a obține viza australiană trebuiau depuse cel mai târziu pe 10 decembrie și acesta e un anunț adus la cunoștința tuturor tenismenilor.

Lui Djokovic i-a fost anulată viza la câteva ore de la aterizare şi de atunci se află într-un hotel de carantină din Melbourne, unde aşteaptă examinarea apelului său, luni dimineaţă.

Vezi si

CSU Suceava a încheiat turul Campionatului Național de tineret pe primul loc

CSU Suceava domină autoritar Seria A a Campionatului Național de Tineret la handbal masculin. Echipa …