Friday , March 29 2024

Djokovic si Sarapova au castigat turneul de la Roma

Maria Şarapova (Rusia) a câştigat primul ei titlu important de la Openul Australiei din 2008, adjudecându-şi turneul de la Roma după ce a învins-o pe Samantha Stosur. La masculin, Novak Djokovic l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal pentru a doua oară în doar o săptămână.

Fosta jucătoare numărul 1 de tenis Maria Şarapova (Rusia) a câştigat prmul ei titlu important de la Openul Australiei din 2008, adjudecându-şi turneul de la Roma, cu premii totale de 2,02 milioane de dolari, în finala căruia a învins-o cu 6-2, 6-4 pe australianca Samantha Stosur. Meciul, care marchează o spectaculoasă revenire a Mariei Şarapova cu o săptămână înainte de Roland Garros, a durat 1h22′, reprezentând al 7-lea ei succes în faţa australiencei din tot atâtea partide, dar primul pe zgură.

Sârbul Novak Djokovic l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal în finala Masters 1000 de la Roma, cu 6-4, 6-4, duminică, reuşind a 37-a victorie din tot atâtea meciuri disputate în 2011. El a confirmat, de asemenea, superioritatea asupra adversarului său, inclusiv pe zgură, după ce l-a învins şi finala de la Madrid, cu o săptămână în urmă.
Djokovic, care rămâne şi în următoarea săptămână pe locul 2 (Nadal îşi păstrează poziţia de lider mondial ATP), şi-a adjudecat al 7-lea turneu în 2011, apropiindu-se, totodată, de recordul de invincibilitate al lui John McEnroe, care a obţinut 42 de victorii consecutive la începutul sezonului 1984.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …