Friday , April 19 2024

Djokovic și-a concediat tot staff-ul tehnic, inclusiv antrenorul cu care lucreaza de 11 ani

Novak Djokovic se află într-o scădere evidentă de formă în ultima jumătate de an și fostul lider mondial a luat o decizie care a surprins întreaga lume a tenisului. Jucătorul sârb a renunțat la tot sfaff-ul său tehnic.

djoko staff

Djokovic s-a despărțit de antrenorul Marian Vajda, care e și mentorul său și cu care colabora din 2006, preparatorul fizic Gebhard Phil Gritsch și fizioterapeutul Miljan Amanovic. Sârbul a precizat că avea nevoie de un șoc pentru a putea schimba ceva în jocul său. Decizia fusese luată după ce numărul 2 mondial a pierdut în sferturi la Monte Carlo, dar a fost anunțată abia astăzi.

Marian Vajda lucra impreună cu Djokovic din 2006, iar în 2013 a făcut un pas în spate odată cu numirea lui Boris Becker drept antrenor principal. Vajda a rămas însă o parte importantă a staff-ului, călătorind alături de Djokovic la fiecare turneu. Djokovic și-a încheiat colaborarea cu Becker la finalul lui 2016.

“O să le fiu veșnic recunoscător pentru cei zece ani în care au dat dovadă de profesionalism și mi-au fost alături. Fără ajutorul lor nu aș fi putut ajunge unde sunt acum. Știu că și-au dedicat în totalitate viețile pentru a mă ajuta să-mi împlinesc obiectivele. Nu a fost o decizie ușoară, dar am simțit cu toții că este nevoie de o schimbare. Sunt foarte mândru și recunoscător în aceeași măsură de relația pe care am construit-o în toți acești ani. Sunt ca o familie pentru mine, iar asta nu se va schimba” a anunțat fostul lider ATP prin intermediul unui comunicat.

Sârbul a precizat că nu se va grăbi să-și găsească un nou antrenor. Djokovic a început anul cu o victorie la Openul Qatarului, dar apoi a fost eliminat surprinzător, în turul doi, la Australian Open.

“Am petrecut destul timp în circuit încât să mă descurc o perioadă singur și să-mi stabilesc o rutină. Nu vreau să mă grăbesc. Voi merge singur la turnee și voi informa pe toată lumea atunci când voi găsi persoana potrivită. Simt că începe un nou capitol din viața mea” a mai declarat Djokovic.

digisport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …