Wednesday , June 19 2024

Djokovic s-a retras de la Roland Garros. Casper Ruud e în semifinale, iar Sinner noul număr 1 mondial

Novak Djokovic a făcut marți după-amiază un RMN la genunchiul la care a avut probleme în meciul cu Cerundolo din optimi, pe care l-a câștigat cu mari eforturi, iar la scurt timp a luat hotărârea să se retragă de la Roland Garros, după două meciuri maraton disputate în ultimele trei zile, care au durat cumulat peste 9 ore. Prin urmare, Casper Ruud, cu care Nole urma să joace sfert de finală, e primul semifinalist la Paris.

Novak Djokovic, campionul en-titre de la Roland Garros, a luat hotărârea de a se retrage de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Cel mai titrat tenismen din istorie a efectuat azi la Paris un RMN, iar la scurt timp a decis să abandoneze, fiind probabil conștient că genunchiul drept nu va rezista efortului în partida pe care acesta trebuia s-o dispute cu Ruud în sferturile de finală.
“Djokovic s-a retras de la Roland Garros din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Îi urăm lui Novak o recuperare rapidă”, au scris pe X organizatorii de la Roland Garros.

Prin urmare, Casper Ruud e primul jucător calificat în semifinale la Roland Garros 2024. De asemenea, în urma acestui abandon, Novak Djokovic va fi detronat de pe locul 1 ATP. Jannik Sinner va fi în premieră lider mondial începând de luni, primul italian din istorie în această poziție.

Retragerea lui Djokovic din turneu ar fi fost provocată din cauza unui menisc medial rupt la genunchiul drept, anunță pe surse eurosport.ro. În aceste condiții, participarea sa la Wimbledon și la Jocurile Olimpice ar putea fi pusă sub semnul întrebării.

Vezi si

EURO. Denis Drăguș, autorul golului trei al României cu Ucraina, a semnat cu Trabzonspor, din Turcia

Denis Drăguș, atacantul naționalei României care tocmai a înscris primul său gol oficial la națională, …