Thursday , April 25 2024

Djokovic, locul doi ATP după ce l-a învins pe Nadal la Indian Wells

Cel mai în formă jucător de tenis al sezonului l-a învins pe cel mai bun tenismen al lumii. Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au întâlnit în finala Mastersului de la Indian Wells, iar sârbul şi-a păstrat invincibilitatea pe 2011. A câştigat al 20-lea meci din acest an şi a urcat pe locul 2 în clasamentul ATP, în faţa lui Roger Federer şi în spatele lui Nadal.

Anul perfect al lui Novak Djokovici continuă şi după turneul de la Indian Wells. Sârbul a celebrat a 20-a victorie din 2011 şi, totodată, câştigarea celui de-al treilea turneu al anului, după Australian Open şi Dubai.

În finala Mastersului din California l-a întâlnit pe cel mai bun jucător de tenis al lumii, Rafael Nadal. Sârbul a început poticnit şi a pierdut primul set în 48 de minute, cu 4-6. A urmat însă o revenire spectaculoasă în setul următor, câştigat cu 6-3, iar apoi, pe fondul unei căderi fizice accelarate a ibericului, a încheiat meciul cu un sec 6-2.

Performanţa lui Djokovic la Indian Wells este cu atât mai mare cu cât în semifinale el a eliminat un alt corifeu al tenisului, pe Roger Federer. Dealtfel, Djokovici tocmai l-a depăşit pe elveţian şi în clasamentul ATP şi a ajuns pe locul doi în lume.

Finala feminină de la Indian Wells s-a jucat între Caroline Wozniacki şi Marion Bartoli. Daneza cu origini poloneze, lideră în ierahiei fetelor, a avut nevoie de trei seturi pentru a câştiga cel de-al doilea său turneu pe anul acesta, după cel de la Dubai, de luna trecută.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …