Friday , March 29 2024

VIDEO. Djokovic, descalificat de la US Open pentru ca a lovit cu mingea arbitra de linie. Prima reactie a numarului unu ATP

Novak Djokovic a fost descalificat în faza optimilor la US Open după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Gestul a venit imediat după ce sârbul și-a cedat serviciul, iar Pablo Carreno Busta trecuse în avantaj în primul set, scor 6-5.​

Djokovic se afla la serviciu la scorul de 5-5. După ce a condus cu 40-0, Pablo Carreno Busta a reușit să convertească șansa de break la 15-40, iar imediat după ce a pierdut punctul Novak Djokovic a trimis mingea spre tribuna din spatele său, fara sa se uite in acea directie, relateaza HotNews.

Din păcate, mingea a lovit-o in gat pe arbitra de linie de pe acea parte, iar aceasta s-a prăbușit pe teren cu probleme de respirație. După câteva momente de panică, aceasta și-a revenit, însă supervizorul turneului a aplicat regulamentul, iar Nole a fost descalificat.

Cu toate că și-a recunoscut vina și și-a cerut scuze, dupa minute bune de discutii cu supervisorii turneului, liderul mondial nu a putut întoarce decizia.

Cu doar câteva minute înainte, Nole lovise, tot în semn de frustrare, cu mingea reclamele de pe marginea terenului, fără însă să pună în pericol pe cineva.

Supărat după incident, sârbul nu a participat la vreo conferință de presă, dar a scris câteva rânduri pe contul personal de Facebook.

“Întreaga situaţie m-a lăsat cu adevărat golit şi trist. M-am interesat de starea arbitrului de linie şi organizatorii turneului mi-au spus că, mulţumesc lui Dumnezeu, se simte bine.

Îmi pare foarte rău că i-am provocat un astfel de stres. Atât de neintenţionat. Atât de greşit. Nu îi dezvălui numele pentru a-i respecta intimitatea.

În ceea ce priveşte descalificarea, trebuie să mă întorc înăuntrul meu şi să lucrez la dezamăgirea mea şi să transform toate acestea într-o lecţie pentru dezvoltarea şi evoluţia mea ca jucător şi fiinţă umană.

Le cer scuze organizatorilor US Open şi tuturor celor asociaţi pentru comportamentul meu. Sunt foarte recunoscător echipei şi familiei mele pentru că sunt sprijinul meu puternic şi fanilor mei pentru că sunt mereu acolo cu mine. Mulţumesc şi îmi pare atât de rău”, a scris Novak Djokovic.

Organizatorii de la Flushing Meadows au anunțat intr-un comunicat ce se va întâmpla acum cu liderul ierarhiei ATP:

“În conformitate cu regulamentul turneului de Grand Slam şi în urma acţiunilor sale de lovire intenţionată a unei mingi în mod periculos sau nesăbuit pe teren sau lovirea unei mingi cu neglijenţă desconsiderând consecinţele, arbitrul turneului US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic din ediţia 2020 a US Open.

Deoarece a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va primi o amendă egală cu premiul câştigat la turneu, în plus faţă de orice altă amendă sau de toate amenzile percepute cu privire la incidentul ofensator”, au anunţat organizatorii de la US Open.

Prin calificarea în optimi, Nole își asigurase un premiu de 250.000 de dolari și 180 de puncte în ierarhia ATP de simplu. El va mai plati si o amenda pentru ca nu s-a prezentat la conferinta de presa de dupa meci, plus orice daune ar putea cere arbitra de linie.

Dacă ar fi câștigat turneul (era mare favorit), Djokovic ar fi primit 2,53 milioane de dolari și 2000 de puncte.

secretarasite

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …