Thursday , April 25 2024

Djokovic câștigă Wimbledonul a 6-a oară și îi egalează pe Federer și Nadal la numărul de trofee de Grand Slam

Novak Djokovic intră în istoria tenisului și câștigă cel de-al 20-lea titlu al său de Mare Slam, Wimbledon 2021, după o finală în care a dispus duminică în patru seturi de italianul Matteo Berrettini. Este al 6-lea trofeu de la Wimbledon pentru sârb și al 20-lea în total, egalându-i pe Federer și Nadal. În plus, liderul mondiale este în cursa istorică pentru Marele Slam – toate cele patru majore câștigate într-un an: el are în 2021 trofeele de la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, așa că îl vânează și pe cel de la US Open. Peste toate, Novak visează să își pună în vitrină în această vară și aurul olimpic.

Tenismenul sârb, liderul mondial ATP, a câștigat în fața jucătorului din Peninsulă, scor 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, după 3 ore și 27 de minute.

Chiar dacă a început cu un tenis entuziasmant, conducând în primul set cu 5-2, profitând e drept și de multele erori neforțate pe care Berrettini le-a făcut, Djokovic a pierdut surprinzător prima manșă.

Manșă care s-a terminat la tiebreak, unul entuziasmant făcut de tânărul italian, locul 9 ATP, care părea aproape de surpriza și de jocul carierei sale. Sârbul a trecut însă apoi, ușor-ușor, la timona jocului și a dominat seturile trei și patru, câștigate ambele la 4, după 43, respectiv 48 de minute.

Setul decisiv a fost unul care a început mult mai echilibrat, căci Matteo era ferm conștient că este ultima lui șansă în această mare finală, prima vreodată pentru un italian la All England Club.

La 3-3, Nole a făcut breakul decisiv, iar apoi s-a distanțat crucial pentru 6-3 și pentru a închide așadar definitiv această finală istorică.

Djokovic poate realiza în acest an Marele Slam, și anume cucerirea tuturor celor 4 GS-uri în același an, o performanță pe care doar Rod Laver a realizat-o, ultima dată în 1969, niciodată însă bifată de cineva în era Open.

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …