Friday , April 19 2024

Djokovic, blocat pe aeroportul din Melbourne, pentru că a solicitat viza greșită

UPDATE: La ora locală 04.00, după aproape 5 ore de la aterizarea la Melbourne, Djokovic se afla încă într-o cameră în aeroport, fiindu-i interzisă folosirea telefonului mobil. Se pare că a aplicat pentru tipul corect de viză și așteaptă să îi fie aprobată intrarea pe teritoriul Australiei.

Novak Djokovic a aterizat recent la Melbourne, dar nu i s-a permis să intre în țară din cauza unei probleme cu viza. Numărului unu mondial nu i s-a permis intrarea în Australia miercuri seară, deoarece echipa sa a solicitat o viză greșită. El a aterizat în Australia la 11.30, ora locală.

Aparent, echipa lui Djokovic a solicitat pentru sârb un subtip de viză care nu permite jucătorilor să intre în țară cu o scutire medicală, ceea ce o face inutilă. Poliția de frontieră a contactat apoi guvernul statului Victoria, după ce și-a dat seama că echipa lui Djokovic a depus un tip greșit de viză.

Gazetarii sârbi de la blic.rs aduc în discuție o problemă și mai mare pentru liderul mondial.
S-ar părea că Djokovic are o justificare de la medicii din Serbia conform căreia ar fi avut Covid-19 în ultimele șase luni, ceea ce ar însemna că nu ar avea nevoie să fie vaccinat pentru a intra în Australia (nu este oficială informația).
Ar exista însă unele rezerve din partea autorităților de frontieră australiene în legătură cu valabilitatea și veridicitatea acelui document.
Mai multe surse din rândul presei australiene vorbesc despre faptul că există chiar și posibilitatea ca Novak Djokovic să fie trimis înapoi de unde a venit, fără să-i fie permisă intrarea în Australia.
Liderul mondial a ajuns la Melbourne cu un zbor al celor de la Fly Emirates din Dubai.
Novak Djokovic a aterizat în Australia în jurul orei 23:15 (ora locală), iar inițial nu a avut voie să părăsească avionul.
La ceva timp distanță a avut voie să intre în zona vamală, acolo unde a avut parte de ore bune de așteptare și discuții cu oficialitățile australiene.
Conform jurnalistului Paul Sakal (Sydney Morning Herald) există discuții ale oficialilor de la Australian Open cu reprezentanții de la Vamă pentru ca Djokovic să fie totuși lăsat să intre în Australia.

Autoritățile federale au contactat oficialii statului Victoria, cerându-le să sprijine oficial solicitarea sa de intrare în țară. Practic, sârbul este acum blocat pe aeroportul din Melbourne, până când această problemă va fi rezolvată.

Totuși, conform publicației The Age, nu există nicio informație oficială cu privire la faptul dacă Djokovic poate sau va solicita o viză diferită și dacă o va obține.

La începutul zilei, premierul Morrison a confirmat că Djokovic va trebui să dovedească autorităților de ce nu a putut să se vaccineze și numai dacă o va face, i se va permite intrarea în țară.

Între timp, ministrul interimar al sportului din Victoria, Jaala Pulford a scris pe Twitter:

„Actualizare cu privire la #AusOpen2022… Guvernul federal a întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia. Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic sprijin individual pentru cererea de viză pentru a participa la Grand Slam-ul Australian Open 2022″.

Chiar dacă va rezolva problema cu viza, Djokovic, care refuză vaccinul, mai are de demonstrat, încă o dată, că derogarea de care se bucură, privind vaccinarea, este demonstrată cu acte conforme. El a obținut o scutire medicală pentru a participa la Australian open, guvernul nepermițând intrarea îm țară a celor nevaccinați. Nu este clar deocamdată pe ce bază i s-a eliberat sârbului scutirea, la ce excepții se încadrează.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …