Friday , December 9 2022

Divizia Națională de rugby s-ar putea relua abia în toamnă

Din cauza pandemiei de coronavirus, CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului n-au mai disputat un meci oficial de aproape cinci luni, iar Federația Română de Rugby ia în calcul amânarea returului actualului sezon pentru luna septembrie

CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului n-au mai disputat un meci oficial de aproape cinci luni de zile și nici n-o vor face prea curând.

În plină pandemie de coronavirus, Federația Română de Rugby a propus ca Divizia Națională să se reia în luna iunie, dar s-a lovit de refuzul tuturor celor opt echipe participante, care au motivat că disputarea a două meciuri pe săptămână ar pune în pericol integritatea jucătorilor. În aceste condiții, cealaltă variantă luată în calcul este ca returul actualului sezon să se joace în toamnă, din luna septembrie, iar viitoare ediție de campionat să înceapă în 2021.

În acest timp, rugbyștii celor două reprezentante ale județul Suceava în Divizia Națională sunt izolați la domiciliu, unde duc dorul antrenamentelor și al meciurilor. “Începusem bine pregătirea, băieții aveau un moral bun și chiar aveam planuri mari pentru partea a doua a campionatului. Acum, nu putem decât să așteptăm, prioritățile fiind altele”, a spune Marius Colțuneac, antrenor la CSM Bucovina.

CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului ar mai avea de disputat câte șapte meciuri în sezonul 2019/2020, după următorul program:

Etapa a VIII-a:

Bucovina Suceava – RC Bârlad

RC Gura Humorului – RC Grivița

Etapa a IX-a:

RC Gura Humorului – CSU Arad

RC Grivița – Bucovina Suceava

Etapa a X-a:

Bucovina Suceava – RC Gura Humorului

Etapa a XI-a:

Bucovina Suceava – CSU Arad

RC Gura Humorului – CSM Galați

Etapa a XII-a:

RCM Galați – Bucovina Suceava

CS Năvodari – RC Gura Humorului

Etapa a XIII-a:

Ştiinta Petroșani – Bucovina Suceava

RC Bârlad – RC Gura Humorului

Etapa a XIV-a:

Bucovina Suceava – CS Năvodari

RC Gura Humorului – Ştiința Petroșani

După prima jumătate a campionatului, CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului ocupă ultimele două locuri ale clasamentului. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU din Suceava încheie anul cu un meci pe terenul campioanei Dinamo

Cele două formații se înfruntă duminică, de la ora 12.00, în cadrul etapei a XV-a …