Friday , March 29 2024

Dinamovistul Andrei Mărgăritescu, saltat de pe aeroport si audiat într-un dosar privind furturi de maşini de lux

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au emis mandate de aducere pe numele lui Cristi Munteanu, fost portar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, şi pe numele unui alt fotbalist, Andrei Mărgăritescu, în dosarul de furturi auto de lux, în care marţi dimineaţă au avut loc opt percheziţii domiciliare.

Andrei Mărgăritescu (31 de ani), mijlocaş al echipei Dinamo, ar fi proprietarul autoturismul Audi pe care a condus-o Cristi Munteanu, despre care poliţiştii au informaţii că ar fi furată.

Mărgăritescu a fost căutat de poliţişti pentru a pune în executare mandatul de aducere al Parchetului pentru a fi audiat într-un caz de furturi de autoturisme de lux. Întrucât nu a fost găsit la domiciliu şi nici în alte locuri cunoscute, el a fost aşteptat la aeroport unde se ştia faptul că echipa Dinamo urma să plece spre Cluj-Napoca.

Astfel, Măgăritescu a fost oprit şi urcat în maşina Poliţiei pentru a fi dus la Serviciul Furturi Auto, unde va fi audiat alături de fostul portar Cristian Munteanu.

“Nu am nicio legătură”, a spus Mărgăritescu înainte de a intra în sediul Serviciului Furturi Auto din Capitală.

Cei doi sportivi ar fi cumpărat maşini furate de la membrii grupării vizate de anchetatorii bucureşteni. Nu s-a stabilit încă dacă vor şi puşi sub învinuire sau dacă vor rămâne martori în dosar.

Anchetatorii verifică dacă sportivii aveau cunoştinţă la momentul cumpărării autoturismelor că acestea provin ca urmare a unei infracţiuni , respectiv cea de furt. Dacă se va dovedi că aceştia ştiau la momentul achiziţionării că maşinile erau furate, ei riscă să fie puşi sub învinuire, dacă nu aveau cunoştinţă despre furturi, ei vor rămâne martori în dosar.

Unsprezece persoane au fost duse la audieri, marţi dimineaţă, la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei, în urma a opt percheziţii vizând destructurarea unei reţele specializate în furturi de maşini de lux.

Poliţiştii bucureşteni, coordonaţi de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, au făcut opt percheziţii în Capitală, pentru a pune în executare 18 mandate de aducere, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Concret, pe numele a 18 persoane pe care anchetatorii vroiau să le audieze s-au emis mandate pentru a fi aduse de poliţişti. Astfel, 11 au fost duse, pentru audieri, la sediul Serviciului Furturi Auto.

În ceea ce priveşte modul de operare a membrilor reţelei, aceştia furau maşinile din străinătate şi le vindeau în România sau declarau fals că maşina luată în leasing le-a fost furată, obţineau asigurarea şi revindeau autotursimul.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …