Thursday , April 25 2024

Dinamo-Steaua 1-3. Titlul se joacă

dinamo-steaua

Steaua a câștigat cu 3-1 pe terenul lui Dinamo, într-un derby plin de tensiune și revine la două puncte în spatele liderului ASA Tg. Mureș, păstrând vie lupta pentru titlu.

După o primă repriză fără goluri și ocazii și un start de repriză secundă în care meciul a fost oprit timp de 20 de minute din cauza incidentelor cauzate de fanii dinamoviști, golurile au fost marcate de Elhamed (90+16) pentru gazde, în timp ce campioana din ultimii doi ani a punctat prin Nicușor Stanciu (76 – penalty, 79) și Andrei Prepeliță (90+23 – penalty).

Fără înfrângere din aprilie 2011 în faţa rivalei tradiționale, Steaua a ajuns la 11 meciuri de invincibilitate după derby-ul cu numărul 158 în toate competițiile. După o minge trimisă puțin pe lângă de Stanciu (15), primul şut pe poartă le-a aparţinut dinamoviştilor, dar Arlauskis nu a fost surprins de execuţia lui Bărboianu (18). În replică, Prepeliţă a trimis peste poartă cu 5 minute înainte de pauză. Spiritele s-au încins în prelungirile primei reprize. Arlauskis şi Nedelcearu s-au bruscat, iar ambii au fost avertizaţi.

La reluare, Arklauskis a fost ţinta suporterilor dinamovişti, care au aruncat cu torţe, petarde și obiecte metalice, iar partida a fost întreruptă de Balaj timp de 20 de minute. Când jocul a început, în cele din urmă, au urmat 3 minute de coşmar pentru Dinamo. Stanciu a fost faultat în careu de Bărboianu și tot el a transformat lovitura de pedeapsă (76), sub privirile lui Keşeru, care a plecat în iarnă dar e în continuare golgheterul campioanei. Imediat, acelaşi Stanciu a făcut 2-0 după o fază superbă, lucrată de jucătorii lui Gâlcă (79). La dinamovişti, Elhamed l-a înlocuit pe Lazăr (74) şi a lovit bara (89).

Au urmat 20 de minute de prelungiri, iar Steaua a trecut pe lângă 3-0 la ocazia lui Breeveld (90+1). Tot Elhamed a marcat, din pasa lui Rotariu, cu un șut din prima (90+16). Steaua a mai primit un penalty la ultima fază a meciului, după un contact între Bunoza şi fostul dinamovist Ţucudean (90+22). Prepeliţă a stabilit scorul final (90+23), 3-1 pentru Steaua în derby-ul de pe Arena Naţională, în fața a 25.863 de spectatori.

Cu patru etape rămase de jucat în acest sezon de Liga 1, Steaua se menţine la două puncte în spatele liderului ASA Tg. Mureș.

digisport.ro

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …