Tuesday , April 23 2024

Dinamo se afla in aceeasi situatie cu Rapid. Clubul are nevoie de 10 milioane de euro

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că gruparea “alb-roşie” se află în aceeaşi situaţie financiară precară ca Rapid, dar planul propus celorlaţi doi acţionari dinamovişti ar putea salva clubul de la intrarea în insolvenţă.

“Dinamo este în acelaşi pericol ca Rapid, dar cel puţin există o speranţă. Există o şansă, o soluţie, poate mai apar şi altele. Sunt şanse de 50 la 50, sper să nu fie cazul… Soluţia valorează vreo 10 milioane de euro, dar nu e imposibil. Este o sumă accesibilă, există o propunere a mea. Dacă sunt propuneri mai bune de atât nu pot decât să mă bucur. De joi într-o săptămână se împlineşte termenul pe care eu l-am cerut în scris raspuns la acea propunere pe care mi-am asumat-o. Probabil, pe final de săptămână, voi avea o întâlnire cu ceilalţi doi acţionari să vedem cum stăm. Nu se pune problema ca eu să plec de la Dinamo. Eu am venit, ştiam situaţia, încerc să fac tot ce pot şi voi face aşa până în ultimul moment. Nu pot lăsa Dinamo”, a declarat Negoiţă.

Oficialul dinamovist a precizat faptul că propunerea consta într-o infuzie de capital în valoare de 10 milioane de euro, în urma căreia clubul să scape de datorii şi el să devină acţionar majoritar:

“Cheltuielile lunare se ridică la 600.000 de euro, dar aceste cheltuieli pot fi reduse printr-un proces de reformare. Veniturile pot fi crescute printr-un proiect ambiţios, bine făcut. Dinamo trebuie să se găsească într-un echilibru financiar, poate chiar pe profit. Deşi e foarte greu să faci profit din fotbal, dar important e să nu aduci bani de acasă. Planul meu nu implică împrumuturi, acest aspect a fost consumat, de aceea am ajuns aici. Trebuie venit cu bani din alte surse, din infuzie de capital, acele credite bancare trebuie returnate, nu fac decât să ne apese şi mai tare. Eu am propus să vin cu şase milioane de euro şi ceilalţi doi acţionari cu câte două pentru a acoperi datoriile. Bienînţeles că am avut şi nişte condiţii, cu care nu ştiu dacă sunt de acord. Implicit ca eu să devin acţionar majoritar”.

Ionuţ Negoiţă a precizat faptul că îşi doreşte ca Dragoş Săvulescu să revină asupra deciziei de a se retrage din rândul acţionarilor dinamovişti.

“Nu aş dori să ţin singur clubul Dinamo. Mi-aş dori ca Dinamo să fie la nivelul de performanţă pe care îl merită, locul unu sau doi şi să aibă putere financiară pentru a realiza şi probleme de infrastructură. Toate lumea se plânge de salarii şi nu numai la Dinamo sunt probleme, mai sunt cluburi cu astfel de probleme. Am propus un plan şi probabil că vor mai fi şi altele şi dacă va exista acea înţelepciune necesară să depăşim acest moment, clubul Dinamo are şanse nu numai să trăiască, ci şi să ajungă acolo unde îi este locul. Pentru mine partea financiară nu este o problemă, pentru mine important este să construim o echipă. E de preferat să mergem într-o formulă de echipă care să colaboreze foarte bine. Am mai vorbit telefonic cu domnul Săvulescu, vom avea şi o întâlnire, sper să revină asupra deciziei”, a mai spus Negoiţă.

Acţionarul FC Dinamo speră ca situaţia financiară să se rezolve până la depăşirea termenului de plată a datoriilor către jucători, astfel încât aceştia să nu poată deveni liberi decontract:

“De sperat nu ne opreşte nimeni, speranţa moare ultima, dar realist este extrem de greu, spre imposibil de obţinut primul loc. Noi vizăm unul dintre primele trei locuri şi nu este din alt film, nu este exclus să se întâmple, dacă lucrurile vor intra în normalitate. Bineînţeles că îmi e teamă ca jucătorii să nu devină liberi de contract, nu-mi doresc acest lucru. Faptul că sunt întârzieri la salarii nu-mi face plăcere şi cinste, dar este un moment dificil, sper să găsim soluţii pentru a-l debloca. Plecarea lor ar fi o pierdere pentru club, ar fi ultimul lucru care ar trebui să se întâmple. Dar mai avem timp până acolo, încă suntem în perioada de 90 de zile”.

Ionuţ Negoiţă nu vede o salvare a clubului prin vânzarea unor jucători importanţi, precum Marius Alexe.

“Plecarea lui Marius Alexe ar fi o pierdere la nivelul echipei şi nu ar face decât să ne cârpim şi să lungim pentru câteva luni agonia. Personal nu m-aş despărţi de Alexe, e un jucător important şi nu ar trebui să plece în acest moment. Poate în vară, dacă i se va găsi un înlocuitor pe măsură. Noi avem nevoie să aducem jucători, nu să plece. Trebuie să aducem jucători şi dacă vom întări anumite poziţii, echipa va arăta cu totul diferit. Avem anumite poziţii pe care le vizăm, căutăm propuneri din campionatul intern, trebuie să ne descurcăm cu ceea ce avem. În două săptămâni vom avea şi propuneri concrete şi vom începe negocieri”, a mai spus Negoiţă.

Rapid şi Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni.

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …