Friday , April 19 2024

Din Thailanda la FC Braşov: Suceveanul Grigoruţă se pregăteşte să revină în fotbalul românesc

Ajuns la 32 de ani, Grigoruţă susţine în aceste zile probe de joc la divizionara secundă FC Braşov. “Deşi sunt sucevean, acum un an mi-am cumpărat o casă la Braşov, iar când s-a ivit posibilitatea să fiu chemat la FC Braşov nu am ezitat. Sper să-l conving pe antrenorul Adrian Szabo de calităţile mele”, a spus atacantul sucevean. De-a lungul carierei, Adrian Grigoruţă a evoluat în patru campionate din străinătate, printre care cele din Kazahstan şi Thailanda

Grigoruta [800x600]

Adrian Grigoruţă este foarte aproape să revină în fotbalul românesc. Atacantul sucevean în vârstă de 32 de ani şi-a revenit recent după o accidentare, iar în aceste zile susţine probe de joc la divizionara secundă FC Braşov, unde a ajuns la recomandarea lui Romeo Surdu.

“Deşi sunt sucevean, acum un an mi-am cumpărat o casă la Braşov pentru că este cel mai frumos oraş din România. Când s-a ivit posibilitatea să fiu chemat la FC Braşov nu am ezitat, pentru că ştiu că este un club de tradiţie în fotbalul românesc. Sper să-l conving pe antrenorul Adrian Szabo de calităţile mele, pentru că îmi doresc cu adevărat să joc la Braşov“, a spus Grigoruţă pentru presa din Braşov.

Adrian Grigoruţă a jucat până acum în patru campionate din străinătate: Republica Moldova, Kazahstan, Israel şi Thailanda. După ce până la vârsta de 27 de ani a îmbrăcat tricourile formaţiilor Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Botoşani, Prefab Modelu, CSM Râmnicu Vâlcea sau Cetatea Deva, fotbalistul născut în cartierul Burdujeni din Suceava a făcut pasul în anul 2010 în campionatul Republicii Moldova unde a jucat la Milsami Orhei, grupare cu care şi-a trecut în palmares Cupa şi Supercupa. Apoi a jucat la Okzhetpes Kokshetau, în Kazahstan, iar anul trecut a evoluat în Israel şi Thailanda.

Despre experienţele trăite în Kazahstan şi Thailanda

Din punct de vedere financiar, cel mai bine i-a fost în perioada în care a jucat în Kazahstan. “Financiar, în Kazahstan a fost cel mai bine. M-am adaptat rapid, a contat foarte mult şi faptul că eram familiarizat cu limba rusă încă din perioada în care am jucat în Republica Moldova. În Kazahstan l-am avut alături şi pe braşoveanul Ovidiu Mendizov, cu care am fost coechipier şi la Milsami Orhei. Salariile mari din Kazahstan au atras foarte mulţi jucători străini de valoare, care au ridicat nivelul campionatului“, a precizat Adrian Grigoruţă.

Suceveanul a povestit în presa braşoveană şi despre experienţa trăită în Thailanda. “Infrastructura este senzaţională, s-a investit foarte mult în stadioane, terenurile sunt foarte bune şi la toate meciurile tribunele sunt pline. Dacă în România fotbalul e mai tacticizat, acolo se aleargă enorm, jucătorii au agresivitate şi o determinare fantastică. Thailandezii sunt pur şi simplu nebuni după fotbal şi boxul thailandez“.

“Vreau să profit de şansa ivită la FC Braşov”

La începutul acestui an, Grigoruţă s-a întors la Milsami, dar o accidentare suferită cu două zile înainte de startul returului l-a scos din circuit. “Pot spune că am avut ghinion, pentru că am ratat şansa să joc la Milsami la cel mai bun sezon din istoria acestui club în care au luat campionatul. Cu două zile înainte de startul returului am suferit o fractură de metatarsian care m-a scos din circuit. Chiar şi aşa, preşedintele clubului mi-a propus un nou contract, dar din diferite motive, la care s-au adăugat şi ceva neînţelegeri cu actualul antrenor am refuzat. În vară am aşteptat ceva oferte din străinătate de la impresarii mei. Nu s-a concretizat nimic, astfel că am decis că a sosit timpul să revin în România şi acum vreau să profit de şansa ivită la FC Braşov. Stiam multe lucruri despre FC Braşov de la Gabi Stan, antrenor cu care am lucrat la Milsami, dar şi de la Surdu şi Mendizov. Mă pregătesc cu echipa şi sper ca în cel mai scurt timp să-l conving pe Adrian Szabo că merit să joc aici. Am găsit un grup de jucători buni şi chiar dacă în startul campionatului rezultatele au fost oscilante, eu sunt convins că FC Braşov va avea forţa să atace promovarea“, a mai spus Adrian Grigoruţă pentru Monitorul Expres.

FC Braşov ocupă în acest moment locul 6 în Seria a II-a a Ligii a II-a. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …