Saturday , April 20 2024

DEZVĂLUIRI ȘOC: Autoritățile au REFUZAT inițial să-i acorde permis de port-armă lui Oscar Pistorius

Atletul sud-african a plans la nfatisarea in fata instantei

Cotidianul sud-african Beeld a publicat informații noi despre cazul lui Oscar Pistorius, acuzat de poliția din Pretoria că și-a ucis iubita cu premeditare cbhiar de Ziua Îndrăgostiților. Astfel, cererea inițială a lui Pistorius pentru permis de port-armă, depusă în 2008, a fost respinsă de către autorități. Informația apare în contextul în care Oscar Pistorius va avea astăzi un nou termen la tribunal, în care avocații săi ar urma să solicite eliberarea pe cauțiune.
Oscar Pistorius a izbucnit în plâns la audierile de vineri de la tribunal. El va afla astăzi dacă va fi sau nu eliberat pe cauțiune

Potrivit jurnaliștilor de la Beeld, Oscar Pistorius a depus, în 2008, o cerere pentru permis de armă, și anume un pistol de 9 mm. Autoritățile i-au respins cererea și abia după ce Pistorius a contestat în instanță decizia a primit, în 2010, permisul necesar deținerii unui pistol cu calibrul de 9 mm, chiar arma cu care a împușcat-o de patru ori pe iubita sa, Reeva Steenkamp.

Jurnaliștii sud-africani nu au reușit însă să afle și motivele pentru care autoritățile au decis în 2008 să respingă cererea atletului.

La termenul de astăzi, avocații săi ar urma să depună și o cerere de eliberare pe cauțiune a atletului. Oscar Pistorius a fost fost arestat vinerea trecută și încarcerat în arestul poliției din Pretoria. Atletul a susținut în fața anchetatorilor că nu a vrut să-și omoare iubita, ci a confundat-o cu un intrus.

Însă, potrivit informațiilor publicate de către presa sud-africană citând surse apropiate anchetei, poliția a descoperit că Pistorius și-a împușcat iubita prima dată în domitor, după care “a vânat-o” până în baie, unde aceasta s-a ascuns, și a mai tras trei focuri de armă. De asemenea, anchetatorii au descoperit și o bâtă de cricket plină de sânge în casa atletului, iar Reeva Steenkamp avea, pe lângă plăgile împușcate, și o rană la ceafă ce ar fi putut fi provocată cu acea bâtă.

În cazul în care magistrații vor decide că este vinovat de crimă cu premeditare, Pistorius riscă să fie închis pe viață.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …