Wednesday , April 24 2024

Dezvaluirea care o poate “ingropa” pe Sharapova: Cinci avertismente inainte de a fi prinsa dopata

sharapova2

Jurnalistii britanici fac o dezvaluire care ar putea s-o “ingroape” pe Maria Sharapova.

Luni seara, in conferinta de presa in care a anuntat ca a fost depistata dopata, sportiva din Rusia a sustinut ca nu a citit un e-mail in care era informata ca o substanta pe care o utilizeaza de zece ani a intrat pe lista celor interzise incepand cu data de 1 ianuarie.

Totusi, se pare ca “Masha” a mintit, ea fiind notificata de mai multe ori inainte ca meldoniumul sa devina oficial substanta interzisa in sport.

Potrivit publicatiei The Telegraph, Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) le-a trimis sportivilor, inclusiv Sharapovei, nu mai putin de cinci avertismente cu privire la introducerea meldoniumului pe lista substantelor interzise.

Aceste avertismente ar fi fost trimise in perioada 3 – 29 decembrie 2015, mai scrie sursa citata.

“Toti jucatorii de tenis au fost anuntati despre asta, iar ea are si o echipa medicala pe undeva”, a declarat si presedintele fondator al WADA, Dick Pound.

Pe langa notificarile din luna decembrie, forul international a facut public cu aproape un an inainte faptul ca meldoniumul este o substanta pe care o analizeaza, in 2015 aceasta aflandu-se pe asa numita “lista gri”.

Maria Sharapova a recunoscut luni seara, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost depistata dopata la Australian Open.

Rusoaica a precizat ca a fost vorba despre o neglijenta pe care si-o asuma, ea consumand un medicament pe baza de meldonium pe care il utilizeaza de zece ani pentru a se trata.

Sharapova a mai spus ca nu a verificat lista substantelor interzise, care i-a fost trimisa la inceputul acestui an, motiv pentru care nu a stiut ca nu are voie sa utilizeze respectivul medicament.

Ea a fost suspendata provizoriu de catre Federatia Internationala de Tenis pana cand cazul sau va fi analizat de o comisie independenta.

ziare.com

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …

One comment

  1. Alaturi de sportivii din China, cei din Rusia sunt cei mai dopati.