Friday , April 19 2024

Dezvaluire soc in lumea boxului: Leonard Doroftei a vrut sa se sinucida

Leonard Doroftei a câştigat totul în viaţă cu pumnii, dar puţini sunt cei care ştiu că bărbatul puternic care a cucerit numeroase titluri ca boxer a avut şi momente de cumpănă, între care chiar şi unul în care ar fi intenţionat să-şi pună capăt zilelor.

Fostul campion mondial la box Leonard Doroftei a vrut să se sinucidă. Se întâmpla în 1997, când un eşec în ring în faţa unui pugilist georgian l-a adus în pragul unei depresii.

Dezvăluirea a fost făcută de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, la Sport Total FM: “În 1997, la Campionatul Mondial de la Budapesta, Doroftei a pierdut cu un georgian. Era aşa de supărat, încât a vrut să se omoare. Aşa mi-a povestit fostul preşedinte al Federaţiei, Şerban”, a spus Obreja, aflat în conflict cu Doroftei, care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al FR Box.

Aflat de mai multă vreme în conflict cu Leonard Doroftei, Rudel Obreja vrea să dizolve în instanţă federaţia condusă de acesta, pentru încălcarea Legii Sportului; Obreja susţine că federaţia se opune înfiinţării Ligii Profesioniste de Box, aşa cum prevede legea.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …