Friday , March 29 2024

DEZASTRU pentru echipele europene: Italia, eliminata de la Cupa Mondiala. 0-1 cu Uruguay

italia-uruguay

Italia a fost eliminată de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, fiind învinsă cu scorul de 0-1 de Uruguay, într-un meci decisiv pentru calificarea în optimile de finală. Unicul gol a fost marcat de Diego Godin, în minutul 82.

Marile forţe ale fotbalului european nu-şi găsesc locul la sărbătoarea fotbalului din Brazilia. Spania a fost prima campioană mondială trimisă acasă, a urmat-o imediat Anglia, iar acum Italia a fost trimisă acasă, de Uruguayul lui Cavani şi Luis Suarez.

Surpriza eliminării Squadrei Azzura este uriaşă şi cu atât mai mare cu cât italienii păreau că se simt bine în Brazilia, ei învingând la debut Anglia, în jungla de la Manaus. A umat o cădere inexplicabilă cu Costa Rica, scor 0-2, şi prăbuşirea totală de marţi, din partida cu Uruguay.

Cheia succesului în partida Italia – Uruguay nu a stat în calităţile tehnice ale jucătorilor, ci în dăruirea lor pe teren. Faptul că Italiei îi era suficent un singur punct pentru a se califica în optimi i-a fost până la urmă fatal trupei lui Prandelli. Europenii au jucat la 0-0, evitând o confruntare de forţă cu Uruguayul şi era să le iasă strategia, însă fotbalul i-a pedepsit. Pe arenele braziliene, unde fotbalul a fost superb săptămânile acestea, cei care au încercat să-l păcălească au fost pedepsiţi. Victime au fost italienii, care au lăsat senzaţia că nu au pus suficient suflet în această partidă, în timp ce uruguayenii, cu nume mai puţin sonore, au luptat până la ultima picătură.

Este al doilea Campionat Mondial la rând când Italia nu iese din grupe. Ca o ironie a sorţii, în urmă cu patru ani, tot pe 24 iunie, Squadra Azzura juca împotriva Slovaciei un meci decisiv pentru ieşirea din grupe şi, de asemenea, pierdea şi pleca acasă.

 

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …