Wednesday , April 24 2024

Decizie FIFA: Piturca are interzis pe banca tehnica a nationalei in campania de calificare la CM

piturca

FRF ar fi primit, marţi, o comunicare alarmantă de la FIFA, care anunţa că selecţionerul Victor Piţurcă nu va avea dreptul să stea pe banca “tricolorilor” la partidele din finalul campaniei de calificare la CM 2014 din cauza condamnării în “Dosarul Valiza”, scrie GSP.

“Documentul a produs agitaţie la federaţie, de unde vor încerca să întîrzie cât mai mult comunicarea publică a deciziei”, s-au limitat să puncteze sursele GSP.

Piţurcă ar ajunge în situaţia de a coordona din tribună echipa naţională la ultimele patru jocuri din preliminarii: cu Ungaria (6 septembrie), Turcia (10 septembrie), Andorra (11 octombrie) şi Estonia (15 octombrie), plus la eventualul baraj, programat pe 15 şi 19 noiembrie.

Formula pentru finalul calificărilor ar fi aceea cu Eugen Neagoe conducînd banca tehnică de la nivelul terenului, iar Victor Piţurcă responsabil cu deciziile comunicate din tribună.

În plus, FIFA ar fi recomandat FRF să rediscute termenii contractului cu Victor Piţurcă. Adică ar fi o sugestie directă la o reziliere sau o sancţiune internă la adresa selecţionerului după episodul din “Dosarul Valiza”.

Apropiaţi ai selecţionerului spun că, dacă va ajunge la atacarea unei decizii FIFA, Piţurcă va invoca în apărarea sa şi situaţia lui Guus Hiddink. În februarie 2007, olandezul se afla pe banca “naţionalei” Rusiei. El a primit în acea perioadă o sentinţă de 6 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, decizie adoptată de un tribunal din Den Bosch. Forul mondial n-a intervenit în nici un fel împotriva lui Hiddink.

Situaţia în care se află acum Piţurcă ar putea fi încadrată în prevederile regulamentelor disciplinare ale forului mondial. Iată pasaje relevante din Codul de Conduită FIFA, capitolul “Mită şi corupţie”:

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …