Thursday , March 28 2024

Decizie definitiva: Ioan Becali nu va fi eliberat conditionat

Fostul impresar Ioan Becali nu va fi eliberat, au decis joi magistratii de la Tribunalul Constanta.

giovani becali

Sentinta este definitiva, astfel ca varul lui Gigi Becali va fi nevoit sa mai petreaca o perioada de timp in spatele gratiilor pana cand va putea solicita din nou sa fie pus in libertate.

Dupa doua decizii favorabile, “Giovani”, asa cum este poreclit fostul agent de jucatori, a aflat ca Tribunalul Constanta a admis recursul procurorilor DNA, respingandu-i cererea de eliberare conditionata.

“In baza art. 425 1 alin.7 pct.2 lit.a c.pr.pen in ref. la art. 587 c.pr.pen.; Admite contestatia formulata de PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE – DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE – SERVICIUL TERITORIAL CONSTANTA impotriva s.p. nr. 2514/29.10.2015 pronuntata de Judecatoria Medgidia in dos.pen. nr. 8112/256/2015. Desfiinteaza hotararea atacata si solutionand cauza dispune: In temeiul art. 587 C.p.p. cu aplic. art.6 C.p. si art.59 si urm.c.p. 1969; Respinge ca nefondata cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul BECALI IOAN, fiul lui Haralambi si Verdechia, nascut la 10.06.1952, detinut in Penitenciarul Poarta Alba, jud. Constanta, din pedeapsa de 6 ani si 4 luni inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 238/2012 a Tribunalului Bucuresti Sectia I Penala, mandat de executare nr.430/2014 al aceleiasi instante.

Inlatura din sentinta penala contestata dispozitiile contrare prezentei decizii. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale atacate care nu contravin prezentei decizii. In baza art. 275 alin.3 c.pr.pen, Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia iar suma de 75 lei onorariu partial avocat din oficiu Negip Mariana se avanseaza din fondurile MJ catre Baroul Constanta in favoarea avocatului nominalizat. Definitiva”, se arata in sentina pe scurt a Tribunalului Constanta.

Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani si 4 luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor, el aflandu-se in penitenciar din data de 4 martie 2014.

Fostul impresar a scris trei carti in detentie, iar cu ajutorul acestora si-a redus pedeapsa cu 90 de zile.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …