Friday , March 29 2024

David Popovici s-a retras din finala la 400 metri de la Europene

David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber, la Campionatele Europene de Natație. Preşedintele Federaţiei Române de Natație, Camelia Potec, susține că decizia le aparține lui David și antrenorului său, anunță TVR.

David Popovici a dominat prima serie a calificărilor pentru finala probei de 400 m liber, iar timpul său, 3:47.99, a fost suficient pentru a se califica în finală. De pe locul 1 s-a calificat germanul Henning Muehlleitner (3:46.79), urmat de conaționalul său Lukas Maertens (3:47.38) și de elvețianul Antonio Djakovic (3:47.67). Românul de 17 ani David Popovici a reușit al patrulea timp, cu 3:47.99. În total, opt înotători s-au calificat în finală.

Federația Română de Natație a anunțat că antrenorul Adrian Rădulescu împreună cu staff-ul tehnic au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber.

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, a transmis federația.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …