Friday , April 19 2024

David Popovici, la 2 sutimi de secundă de medalie în finala de 200 metri liber

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 16 ani, a făcut marți o cursă remarcabilă în finala olimpică de 200 de metri liber, unde a reușit un nou record personal și național și a fost foarte aproape de a lua medalia de bronz.

Juniorul David Popovici a scos un timp mai bun decât campionul european la seniori în această probă, rusul Martin Maliutin, înotând cei 200 de metri în 1 minut, 44 de secunde și 68 de sutimi. Maliutin a ieșit al cincilea, cu timpul de 1 minut, 45 de secunde și o sutime de secundă.

David Popovici a fost cu 58 de sutimi mai rapid decât în aceeași cursă pe care o făcea în urmă cu 17 zile, la Roma, la campionatele europene de juniori, unde a luat medalia de aur.

Înotătorul a recuperat foarte bine pe ultimii 70-80 de metri ai cursei și i-au lipsit doar două sutimi de secundă pentru a lua medalia de bronz, care i-a revenit brazilianului Fernando Scheffer.

Medalia de aur a fost câștigată de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1 minut, 44 de secunde și 22 de sutimi, fiind urmat de compatriotul său Scott Duncan, cronometrat cu 1 minut, 44 de secunde și 26 de sutimi.

David Popovici va intra din nou în concurs marți, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber, proba lui favorită.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …