Wednesday , December 7 2022

David Popovici, la 2 sutimi de secundă de medalie în finala de 200 metri liber

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 16 ani, a făcut marți o cursă remarcabilă în finala olimpică de 200 de metri liber, unde a reușit un nou record personal și național și a fost foarte aproape de a lua medalia de bronz.

Juniorul David Popovici a scos un timp mai bun decât campionul european la seniori în această probă, rusul Martin Maliutin, înotând cei 200 de metri în 1 minut, 44 de secunde și 68 de sutimi. Maliutin a ieșit al cincilea, cu timpul de 1 minut, 45 de secunde și o sutime de secundă.

David Popovici a fost cu 58 de sutimi mai rapid decât în aceeași cursă pe care o făcea în urmă cu 17 zile, la Roma, la campionatele europene de juniori, unde a luat medalia de aur.

Înotătorul a recuperat foarte bine pe ultimii 70-80 de metri ai cursei și i-au lipsit doar două sutimi de secundă pentru a lua medalia de bronz, care i-a revenit brazilianului Fernando Scheffer.

Medalia de aur a fost câștigată de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1 minut, 44 de secunde și 22 de sutimi, fiind urmat de compatriotul său Scott Duncan, cronometrat cu 1 minut, 44 de secunde și 26 de sutimi.

David Popovici va intra din nou în concurs marți, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber, proba lui favorită.

 

Vezi si

Reacția lui Cristiano Ronaldo după victoria Portugaliei cu 6-1 în fața Elveției. Ramos, eroul meciului

Portugalia s-a calificat marți seară în sferturile de finală ale CM după victoria incredibilă, 6-1, …