Thursday , March 28 2024

Daniela Silivas, urmasa Nadiei, apare intr-un clip pe o melodie a lui Whitney Houston (VIDEO)

Cel mai de succes hit care a ştanţat o ediţie a competiţiei celor cinci cercuri s-a produs în 1988, la Seul. Whitney Houston avea pe atunci 24 de ani, o carieră fulminantă în faţă şi o voce cristalină. Ieri, artista cu şase premii Grammy în portofoliu s-a stins la doar 48 de ani, într-o cameră de hotel din Beverly Hills. Pe lângă un raft întreg de singleuri fabuloase, Whitney a lăsat în urma sa o melodie de aur cu tematică sportivă, iar în clip apare şi românca Daniela Silivaş (40 de ani).

Vedeta din “The Bodyguard” împreună cu producătorul Michael Walden, compozitorul Albert Hammond şi textierul John Bettis au fost în 1988 protagoniştii unei operaţii savant gândite, una în care muzica a încălzit sportul mondial chiar sub flacăra olimpică. Ideea hitului “One moment in time” a plecat de la tumultoasa viaţă a lui Elvis Presley, avea să spună ulterior Walden (mama lui Whitney a cântat în grupul care-l acompania pe The King). Concepută ca un imn de motivare a sportivilor, melodia transmite un mesaj desprins din spiritul olimpic: să crezi în propriie forţe, să fii hotărât, curajos şi optimist şi să nu cedezi uşor în pofida temerilor unui eventual eşec.

Inedit e faptul că piesa nu a beneficiat de un clip şi a fost interpretată în premieră de Whitney la ceremonia de deschidere a JO. Povesteşte fosta mare atletă Paula Ivan, dublă medaliată în Coreea de Sud (aur 1500 m şi argint 3000 m): “Noi nu am reuşit să vedem întreaga ceremonie şi nici pe Whitney pentru că eram în acele camere de sub stadion şi aşteptam să intrăm la defilare, dar ulterior am auzit pe tot parcursul competiţiei acea melodie cu mesaj tulburător”. Cântecul şi mesajul său au generat rapid valuri de simpatie, iar imediat, după finalul JO, s-a realizat un videoclip emoţionant, un mix de imagini surprinse la Seul cu sportivi de top. Astfel, lângă legende precum Carl Lewis, Steffi Graf, Ben Johnson, Gabriela Sabatini sau Serghei Bubka spre finalul producţiei apare una dintre vedetele acelei ediţii, gimnasta româncă Daniela Silivaş (40 de ani), sextuplă medaliată în Asia (trei medalii de aur, două de argint şi una de bronz), una dintre cele mai importante urmaşe ale Nadiei şi figură emblematică ale acelei ediţii. Aşadar o ştafetă fabuloasă într-un clip care a făcut înconjurul lumii (3 milioane de accesări pe youtube). (prosport.ro)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …