Wednesday , April 24 2024

Daniel Stanciuc, convocat la naționala României pentru dubla cu Insulele Feroe

Tânărul handbalist sucevean se află în lotul pe care selecționerul Xavi Pascual îl va deplasa la Torshavn

CSU Suceava are motive de satisfacție, după ce Daniel Stanciuc a fost convocat la echipa națională a României pentru dubla cu Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European de handbal masculin de anul viitor.

Stanciuc, care astăzi implinește frumoasa vârstă de 19 ani, este considerat de specialiști unul dintre marile talente ale handbalului românesc.

Coordonatorul de joc al universitarilor a fost, pe rând, căpitanul echipelor naționale de cadeți și juniori ale țării noastre, regăsindu-se în aceeași postură și la lotul național de tineret.

Handbalistul descoperit de antrenorul Vasile Boca a debutat la echipa națională de seniori a României la începutul acestui an, cu prilejul turneului de la Benidorm, acolo unde „tricolorii” și-au măsurat forțele cu Argentina, Bahrain și cu selecționata gazdă, Spania.

Naționala de handbal masculin a României va întâlni miercuri, de la ora 21.00, la Torshavn, selecționata Insulelor Feroe, în etapa a III-a a preliminariilor CE 2024, returul urmând să aibă loc la București, sâmbătă, începând cu ora 17.00. Ambele partide vor fi transmise în direct de postul de televiziune Pro Arena.

Pentru această acțiune, seelecționerul Xavi Pascual contează pe următorul lode de jucători: Tudor Botea, Alexandru Florin Bucătaru, Tudor-Bogdan Buguleț, Călin Mihai Căbuț, Gheorghe Sabin Constantina, Gabriel Cumpănici, Călin Dedu, Gabriel-Florinel Dumitriu, Demis Cosmin Grigoraș, Gaminde Javier Humet, Ionuț-Ciprian Iancu, Ante Kuduz, Robert Mihai Militaru, Robert Nagy, Ştefan-Valentin Neagu, Nicușor Andrei Negru, Ionuț Nistor Ioniță, Alexandru-Tiberiu Popovici, Dan Emil Racoțea, Daniel Stanciuc, Alexandru-Mihai Tărâță, Nicolae-Cristian Ungureanu și Dan Lucian Vasile.

După o înfrângere cu Austria și o victorie cu Ucraina în preliminariile Campionatului European – EHF 2024, naționala României se află în acest moment pe locul 2 în clasamentul Grupei 4, cu 2 puncte. Primul loc este ocupat de Austria, cu 4 puncte, pe locul 3 se află Ucraina, cu 2 puncte, iar ultima poziție se situează Insulele Feroe, cu 0 puncte.

Primele două clasate în cele opt grupe preliminare se califică la turneul final, alături de cele mai bune patru formații de pe locul al treilea.

Campionatul European de handbal masculin se va desfășura în Germania, între 10 și 28 ianuarie 2024. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …