Friday , March 29 2024

Daneza Anja Andersen, noua antrenoare a echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea

Fosta jucătoare daneză Anja Andersen a fost numită, joi, în funcţia de antrenor principal al echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe ungurul Peter Kovacs, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Andrei Luca.

Anja Andersen, care va împlini 42 de ani în luna februarie, a pregătit din 2008 până în vara anului trecut echipa FCK Handball. Ca antrenoare, a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse în 2004, 2005 şi 2007.

Ca jucătoare, Andersen a câştigat titlul olimpic cu Danemarca în 1996, titlul mondial în 1997 şi două titluri europene în 1994 şi 1996. În anul 1997 a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii.

Oltchim a mai ofertat-o pe Anja Andersen în 2009, în vederea preluării funcţiei de antrenor, dar oficialii formaţiei vâlcene nu au confirmat niciodată această informaţie.

Andersen a refuzat acea ofertă, deşi în discuţie se afla şi preluarea echipei naţionale de handbal feminin a României.

Peter Kovacs a fost numit la conducerea tehnică a echipei Oltchim în iulie 2010, după ce fostul antrenor, Radu Voina, a renunţat să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea din Râmnicu Vâlcea.

Echipa Oltchim este neînvinsă în Liga Naţională de handbal, cu 15 victorii, şi ocupă primul loc în clasament, cu 30 de puncte.

Duminică, formaţia Oltchim va întâlni, pe teren propriu, echipa muntenegreană Buducnost Podgorica, într-un meci contând pentru grupa principală I a Ligii Campionilor.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …