Wednesday , April 24 2024

Daimler a achiziţionat în totalitate echipa de Formula 1 Mercedes

Grupul Daimler a anunţat luni că a achiziţionat cota de 40 la sută deţinută de fondul de investiţii Aabar la echipa de Formula 1 Mercedes AMG, astfel că în acest moment team-ul este în totalitate în proprietatea companiei germane.

Suma tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

La sfârşitul anului 2009, constructorul de automobile Mercedes-Benz a preluat 45 la sută din acţiunile echipei Formula 1 Brawn GP, campioană mondială în acel moment, iar Aabar a cumpărat 30 la sută din acţiunile team-ului. Echipa a concurat în 2010 sub numele de Mercedes GP.

În februarie 2011, Daimler AG şi fondul de investiţii din Abu Dhabi au preluat ultimul pachet de acţiuni, de circa 25 la sută, deţinut de diverse persoane la echipa Mercedes GP.

Aabar va ieşi şi din acţionariatul Daimler, după ce Emiratele Arabe Unite au decis să-şi reducă investiţiile internaţionale ale fondurilor pe care le controlează.

Echipa Mercedes îi va avea ca piloţi în sezonul viitor pe germanul Nico Rosberg şi pe britanicul Lewis Hamilton, ultimul urmând să îl înlocuiască pe Michael Schumacher, care se va retrage la finalul acestui an.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …