Friday , March 29 2024

Cupa Unirii a ajuns la Suceava

Mihu Acoperișuri a câștigat competiția de minifotbal organizată în weekendul trecut la Iași, după ce s-a impus în finală, în fața deținătoarei trofeului, Golden Boys Bacău, la loviturile de departajare. Portarul Dănuț Tipa și veteranul Mihai Guriță au primit două dintre premiile speciale. Podiumul turneului a fost competat de Inter Conti 

Trofeul celei de XIII-a ediții a Cupei Unirii la minifotbal a ajuns la Suceava. Şi l-a adjudecat echipa Mihu Acoperișuri, după o finală extrem de spectaculoasă, câștigată duminică, la loviturile de departajare, în fața învingătoarei de anul trecut, Golden Boys Bacău.

Clasată pe locul 2 în grupa din care a făcut parte, cu două victorii și o înfrân­gere, formația susținută de Mihu Diaconița a ajuns în finală după ce a trecut în fazele eliminatorii de HTR Spedition Iași (scor 5-1), Delta Spartans Botoșani (scor 2-1) și Young Boys Târgoviște (2-1).

În ultimul act, Mihu Acoperișuri a condus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Tomescu și Corban, însă Golden Boys Bacău a egalat în repriza secundă și a trimis meciul la loviturile de departajare, acolo unde formația suceveană a fost mai inspirată și s-a impus cu 3-2.

Pe lângă marele trofeu, Mihu Aco­perișuri a câștigat premiul pentru cel mai bun portar, adjudecat de Dănuț Tipa, dar și un premiu special acordat de organizatorii competiției de la Iași veteranului Mihai Guriță.

Mihu Acoperișuri Suceava a mizat pe un lot de jucători format din: Dănuț Tipa, Ovidiu Livischi – Vlad Leuciuc, Andrei Bijec, Sergiu Corban, Dan Haraga, Alin Schipor, Mihai Guriță, Radu Tomescu, Paul Bosancu, Ovidiu Bosancu și Alexandru Simionescu. Manager: Mihu Diaconița. Echipa a beneficiat de susți­nerea firmei sucevene Railex.

Podiumul ediției din acest an a Cupei Unirii a fost ocupat de Inter Conti Su­ceava, învingătoare în finala mică, în fața celor la Young Boys Târgoviște, cu 5-2, prin golurile lui Edy Julei (3), Ferariu și Petrescu.

Family, cea de-a treia formație suceveană prezentă la Iași, s-a oprit în faza grupelor, cu o victorie, un rezultat de egalitate și o înfrângere.

“Această a XIII-a ediție a fost de un nivel foarte bun și ne bucurăm pentru faptul că am avut la cele două terenuri un public numeros pe toată durata competiției. Am avut participante de top din întreaga țară, dovadă că în semifinale au ajuns formații din Suceava, Târgoviște și Bacău. Felicitări tuturor participantelor și în mod special celor care au reușit să dispute finala, una foarte spectaculoasă”, a declarat prim-vicepreședintele Federației de Minifotbal din România, Paul Costaș.

Cupa Unirii a adunat la start 32 de echipe de minifotbal. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …