Saturday , April 20 2024

Cupa Mondială la sanie pe pistă naturală revine la Vatra Dornei

Pârtia “Bucovina” va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a treia etapă a sezonului internațional

Cupa Mondială la sanie pe pistă naturală revine la Vatra Dornei, după o pauză de un an de zile.

Cea de-a treia etapă din acest sezon va avea loc, în perioada 21-23 ianuarie, pe pista “Bucovina”, singura din Europa de Est omologată internațional.

Concursul este organizat de către Federația Internațională de Sanie (FIL) și Federația Română de Bob și Sanie (FRBS), în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria municipiului Vatra Dornei și Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei (CSI Vatra Dornei).

Programul oficial al competiției începe vineri, la ora 09.30, cu antrenamentele la simplu masculin, feminin, calificările la simplu masculin și feminin, antrenamentul la proba de dublu și calificările la dublu.

Sâmbătă, de la ora 10.00 este programată etapa a III-a de Cupa Mondială sanie simplu masculin – manșa I de concurs, de la ora 12.00 va avea loc manșa a II-a, urmată de prima ceremonie de premiere.

Duminică, la ora 10.00, se va da startul la Cupa Mondială sanie dublu – manșa I de concurs, urmată, jumătate de oră mai târziu, de Cupa Mondială sanie feminin – manșa I de concurs. La ora 11.30 începe manșa a II-a de concurs în proba de dublu, după care va avea loc festivitatea de premiere a participanților.

Competiția se va încheia cu manșa a II-a de concurs în proba de simplu feminin și festivitatea de premiere a sportivelor care vor urca pe podium. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …