Friday , April 19 2024

CUPA MONDIALA: Grecia, eliminata in optimi. Costa Rica a castigat la loviturile de departajare, cu 6-4 (1-1)

costa-rica grecia

Costa Rica s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia, după ce a învins Grecia, la loviturile de departajare, cu scorul de 5-3, duminică, pe ‘Arena Pernambuco’ din Recife, în optimile de finală ale competiţiei. După 90 şi 120 de minute scorul a fost egal, 1-1. Au marcat: Bryan Ruiz (52), respectiv Sokratis Papastathopoulos (90+1).

Costa Rica a deschis scorul prin Bryan Ruiz (52), la o fază care nu anunţa nimic, dar Grecia a salvat din nou situaţia în ultimele minute ale timpului regulamentar, egalând prin Sokratis Papastathopoulos (90+1).

Costa Rica a ajuns între primele opt echipe din lume şi va întâlni Olanda în sferturile de finală.

Costa Rica şi-a creat prima ocazie notabilă a întâlnirii, dar şutul lui Bolanos s-a dus peste poartă (8). Grecia a replicat prin Christodoulopoulos (12), dar nici şutul său nu a fost cadrat.

Deşi Costa Rica a avut o posesie mai bună, ocaziile mai mari au aparţinut grecilor. Mai întâi, Karagounis a tras de la distanţă în braţele lui Navas (28), iar apoi goalkeeper-ul costarican a salvat golul cu o intervenţie de excepţie la reluarea lui Salpingidis (37), după centrarea lui Holebas.

Prima ocazie de după pauză a fost tot a elenilor, dar Samaras a reluat cu capul în braţele lui Navas (47).

Cei care au deschis scorul au fost ”Los Ticos”, în minutul 52, prin Bryan Ruiz, care a şutat fără preluare, plasat, din marginea careului, la centrarea lui Bolanos: 1-0.

Imediat după gol, la o nouă fază de atac a latino-americanilor (54), fundaşul Torosidis a comis un henţ evident în careu, dar arbitrul nu a acordat penalty-ul cuvenit.

Situaţia din teren s-a îngreunat pentru Costa Rica din minutul 66, când echipa lui Jorge Luis Pinto a rămas în zece oameni, Duarte fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben. Grecii au alergat după egalare, dar nu au reuşit minute bune să îşi creeze situaţii de gol, Karagounis nefiind periculos nici din lovitură liberă (80) din poziţie favorabilă. Navas a reţinut cu şansă o centrare a lui Christodoulopoulos (87).

Grecia, viitoarea adversară a României din preliminariile EURO 2016, a reuşit să repete performanţa din meciul cu Cote d’Ivoire, când a smuls succesul în prelungiri, iar de data aceasta a egalat în min. 90+1, când la o minge aruncată în careul costarican, Gekas a tras din întoarcere, Navas a respins, iar Papastathopoulos a trimis balonul în plasă: 1-1.

Mai mult, Grecia a avut şansa de a închide conturile, pentru că Mitroglou a reluat periculos cu capul, dar Navas a salvat splendid de sub transversală (90+4).

Imediat după terminarea prelungirilor, Fernando Santos, selecţionerul Greciei, a fost eliminat de arbitru de pe banca tehnică pentru proteste.

Jucătorii desemnaţi să execute loviturile de departajare s-au achitat cu brio de sarcină, dar şutul lui Gekas a fost respins de Navas, Umana transformând lovitura decisivă, care a calificat ”Los Ticos” în sferturi, o echipă care a jucat jumătate din acest meci de 120 de minute în inferioritate numerică.

Au executat loviturile de departajare: Celso Borges 1-0 (gol), Kostas Mitroglou 1-1 (gol), Bryan Ruiz 2-1 (gol), Lazaros Christodoulopoulos 2-2 (gol), Giancaro Gonzalez 3-2 (gol), Jose Holebas 3-3 (gol), Joel Campbell 4-3 (gol), Theofanis Gekas 4-3 (ratare – apără Navas), Michael Umana 5-3 (gol).

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …