Saturday , April 20 2024

Cupa Mondiala 2018: Croatia invinge Anglia in prelungiri si va juca finala cu Franta

Croatia s-a calificat, miercuri seara, in premiera, in finala Cupei Mondiale, dupa o semifinala spectaculoasa cu Anglia.

croatia anglia

Nationala pregatita de Zlatko Dalic a castigat cu 2-1 intalnirea cu reprezentativa Albionului, dupa prelungiri.

In ultimul act al turneului final din Rusia, nationala Croatiei va infrunta Franta, intr-o partida programata duminica, de la ora 18:00 – ora Romaniei.

Englezii au inceput excelent partida de pe Luzhniki din Moscova si au dat senzatia, timp de o ora, ca nu pot scapa victoria si, implicit, calificarea in finala. A venit insa golul egalizator al lui Ivan Perisic si jocul a capatat o turnura neasteptata.

Dar s-o luam cu inceputul! Si anume cu golul superb reusit de Trippier in minutul 5, dintr-o lovitura de la aproximativ 25 de metri.

Englezii isi puteau chiar majora avantajul dupa o jumatate de ora, cand golgheterul Harry Kane a avut o dubla ocazie, insa Subasic a salvat fantastic.

Jocul a continuat in acelasi ritm si dupa pauza. Asta pana in minutul 68, cand Perisic a reluat spectaculos la o centrare din partea dreapta a lui Vrsaljko, iar Pickford n-a mai putt face nimic.

Peste patru minute, acelasi Perisic a avut sansa de a-i aduce pe croati in avantaj, dar bara s-a opus, pentru ca in minutul 83, la o iesire eronata goalkeeperului englez, mijlocasul lui Inter a trimit peste poarta ramasa goala.

S-a ajuns la prelungiri, unde Mandzukic a reusit sa scape de marcaj si sa marcheze golul victoriei, dupa o pasa a omniprezentului Ivan Perisic, declarat jucatorul meciului de catre FIFA.

E pentru prima oara in istorie cand Croatia ajunge in finala Cupei Mondiale si o face dupa trei jocuri de 120 de minute.

Pentru croati urmeaza acum Franta, care porneste favorita, dar cati oare ar fi pariat, inaintea turneului, ca Modric si compania vor ajunge pana in finala.

ziare.com

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …