Thursday , April 25 2024

Cupa Măneuți și-a desemnat câștigătorii primei ediții

Trofeul pus la bătaie de organizatori a fost câștigat de Vicovu de Jos TRT. Protagoniștii competiției au fost recompensați la final cu premii în valoare totală de peste 11.000 de lei n festivitatea de premiere a fost oficiată de fostul internațional Dorin Goian

Trofeul primei ediții a Cupei Măneuți la minifotbal a ajuns la Vicovu de Jos TRT. Echipa susținută de Lucian Tărâță a câștigat competiția organizată în perioada 23-31 august, pe terenul de sport a Şcolii Gimnaziale “Ioan Pintilie” din Măneuți, după ce s-a impus în marea finală, în fața celor Juventus Costișa, cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Botezatu (două) și Schipor.

Vicovu de Jos TRT a mizat la acest turneu pe următorul lot de jucători: Cristin Burlică – Bogdan Botezatu, Cristi Popescu, Andrei Bijec, Sergiu Corban, Sami Cârdei, Paul Cornea, Iosif Cârdei, Nolbert Solcan, Costică Cârdei și Lucian Tărâță.

Podiumul a fost completat de Roener Măneuți, care a trecut în finala mică, cu un categoric 9-2, de Viitorul Măneuți.

Organizatorii au pregătit premii consistente pentru protagoniștii competiției. Astfel, ocupanta primului loc a fost recompensată cu 7.000 de lei, echipa de pe locul secund a primit 3.000 de lei, locul III 1.000 de lei, iar locul 4, 200 de lei. De asemenea, Cristin Burlică (Vicovu de Jos TRT) a primit premiul de cel mai bun portar, iar Sorin Ilie (Roener Măneuți) pe cel de golgheter al competiției.

“Cred că este o idee foarte frumoasă, care ne-a venit după ce am participat la astfel de turnee în alte localități. Am zis: de ce să nu organizăm și noi unul aici la Măneuți”, a precizat Sorin Tofan, unul dintre principalii organizatori ai cupei.

Cele două finale au fost precedate de un meci de old-boys. “A fost o onoare să mă reîntâlnesc cu vechii meci colegi cu care am jucat împreună în urmă cu mulți ani, aici, în zona Frătăuțiului. Cred că această primă ediție a Cupei Măneuți a fost un real succes și țin să-i felicit pe organizatori”, a precizat președintele Bucovinei Rădăuți, Manuel Costache, care a participat la meciul de old-boys.

La ultimele faze ale competiției a asistat și fostul internațional Dorin Goian, care a fost asaltat de cei prezenți pentru fotografii și autografe, iar la final a oficiat festivitatea de premiere. “Orice competiție este binevenită, mai ales la sat. Adună lumea, se socializează. În aceste vremuri, sportul este puținele lucruri care ne mai salvează”, a spus Goian.

Prima ediție a Cupei Măneuți a reunit la start 16 echipe și s-a încheiat aproape de miezul nopții, cu un foc de artificii.

(Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …