Wednesday , February 28 2024

Cupa Davis: Spania invinge Romania la Cluj-Napoca

mergea

Spania a invins Romania in Cupa Davis, scor general 3-1, dupa ce Florin Mergea a pierdut partida cu locul 15 mondial, Roberto Bautista Agut, scor 4-6, 3-6, 2-6.

Partida a durat o ora si 45 de minute.

In locul lui Mergea, asa cum era anuntat programul oficial, trebuia sa joace Marius Copil pentru echipa noastra, dar acesta a suferit o ruptura abdominala dupa meciul de vineri cu Feliciano Lopez, Andrei Pavel fiind nevoit sa il aleaga pe Florin Mergea pentru acest joc.

O decizie inspirata, caci Florin s-a dovedit un adversar periculos pentru locul 15 mondial, cel putin la inceputul meciului, cand a intrat foarte increzator si a avut 4-2 cu break avans.

Agut si-a ridicat insa nivelul si a facut cateva game-uri la rand, bifand primul set cu 6-4 si apoi usor si pe al doilea cu 6-3.

Ultimul set a fost si mai scurt, fiind castigat de iberic cu 6-2.

Spania a invins asadar la general Romania cu 3-1, urmand sa mai fie programat dumnica un ultim joc, de palmares, intre Adi Ungur si Feliciano Lopez.

Romania rateaza sansa de a juca barajul pentru accederea in Grupa Mondiala, acolo unde Spania s-a calificat, baraj care va avea loc in luna septembrie.

Echipa noastra ramane in Grupa Euro-africana, urmand sa joace la inceputul anului viitor un nou meci, adversarul inca nefiind stabilit.

Vezi si

CSU Suceava are victorii pe linie în campionatul de tineret

În ultima rundă, handbaliștii pregătiți de Vasile Boca au învins CSM Sighișoara, cu scorul de …