Thursday , April 25 2024

Cupa Davis: Spania invinge Romania la Cluj-Napoca

mergea

Spania a invins Romania in Cupa Davis, scor general 3-1, dupa ce Florin Mergea a pierdut partida cu locul 15 mondial, Roberto Bautista Agut, scor 4-6, 3-6, 2-6.

Partida a durat o ora si 45 de minute.

In locul lui Mergea, asa cum era anuntat programul oficial, trebuia sa joace Marius Copil pentru echipa noastra, dar acesta a suferit o ruptura abdominala dupa meciul de vineri cu Feliciano Lopez, Andrei Pavel fiind nevoit sa il aleaga pe Florin Mergea pentru acest joc.

O decizie inspirata, caci Florin s-a dovedit un adversar periculos pentru locul 15 mondial, cel putin la inceputul meciului, cand a intrat foarte increzator si a avut 4-2 cu break avans.

Agut si-a ridicat insa nivelul si a facut cateva game-uri la rand, bifand primul set cu 6-4 si apoi usor si pe al doilea cu 6-3.

Ultimul set a fost si mai scurt, fiind castigat de iberic cu 6-2.

Spania a invins asadar la general Romania cu 3-1, urmand sa mai fie programat dumnica un ultim joc, de palmares, intre Adi Ungur si Feliciano Lopez.

Romania rateaza sansa de a juca barajul pentru accederea in Grupa Mondiala, acolo unde Spania s-a calificat, baraj care va avea loc in luna septembrie.

Echipa noastra ramane in Grupa Euro-africana, urmand sa joace la inceputul anului viitor un nou meci, adversarul inca nefiind stabilit.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …