Wednesday , April 24 2024

Cum s-a negociat cu Mircea Sandu “blatul” meciului Romania-Uruguay

Mircea Sandu a reclamat la FIFA că un agent de meciuri belgian, Julius Owen Ighodaro, l-a sunat pentru a truca meciul amical cu Uruguay, programat pe 29 februarie, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Julius Owen Ighodaro, agent de origine nigeriană, i-ar fi propus lui Mircea Sandu o şpagă, printr-un sponsor, pentru a accepta delegarea unei brigăzi din Bulgaria în locul celei din Ungaria, cu Victor Kassai la centru, cu scopul de a controla desfăşurarea jocului, scrie gsp.ro, care face legătura cu mafia pariurilor din Singapore.

În acest sens a fost contactat direct preşedintele FRF, Mircea Sandu, iar omul de legătură ar fi fost un personaj cu legături suspecte în Singapore: este vorba, potrivit unor surse federale, despre agentul belgian de meciuri, Julius Owen Ighodaro.

“Te rog, ajută-mă, am nişte obligaţii!”, ar fi încercat oficialul de origine nigeriană să-l înduplece pe Sandu. Episodul s-a întâmplat între 27 ianuarie şi 2 februarie, perioadă în care şeful FRF s-a aflat în Antalya cu echipa naţională.

Conform unor surse FRF, Mircea Sandu a dezvăluit în Comitetul Executiv cum a decurs discuţia cu Ighodaro.

“M-a întrebat dacă FRF e de acord să schimbe arbitrul meciului cu Uruguay. În locul maghiarului Viktor Kassai să vină un bulgar care să ne ajute să câştigăm. Kassai ar fi urmat să fie direcţionat către amicalul Spania – Venezuela. Pentru asta oferea federaţiei române 20.000 de euro!”, a spus Mircea Sandu. Banii ar fi urmat să fie viraţi sub acoperire, printr-un sponsor.

“Bulgarul are nevoie de un meci important, ca să poată fi promovat în zona Elite Class”, a plusat agentul belgian. Cel mai bine cotat “central” din Bulgaria e Stanislav Todorov, 35 de ani.

Mircea Sandu a refuzat combinaţia şi a înaintat un memoriu către UEFA şi FIFA. În plus, ofiţerul de integritate din cadrul FRF, Ioan Hurdubaie, a alertat deja Oficiul de poliţie al Uniunii Europene, Europol.

Julius Owen Ighodaro e recunoscut ca fiind un agent cu probleme, care a fost implicat anul trecut într-un scandal ajuns la FIFA legat de organizarea amicalului Nigeria – Argentina (4-1), investigat de forul internaţional ca suspect la pariuri.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …