Thursday , April 18 2024

Cum au trăit starurile din sportul mondial umilința Braziliei. ”Noi numim asta set în tenis!”

lisicki

Germania a realizat cel mai categoric scor al actualului Mondial și al unei semifinale de CM din istorie, învingând cu 7-1 naționala țării gazdă, Brazilia. Evoluția scorului a fost la fel de incredibilă, până în minutul 30 marcându-se cinci goluri, spre uimirea și entuziasmul a milioane de iubitori ai fotbalului de pe rețelele sociale.

Nici marii sportivi ai lumii nu au făcut excepție. Mulți fotbaliști, foști fotbaliști de legendă, dar și jucători de tenis, box sau baschet de renume și-au exprimat prin intermediul rețelelor sociale surpriza față de rezultatul înregistrat la Belo Horizonte, scrie digisport.ro.

”Ce fel de apărare e asta?”, s-a întrebat celebrul atlet jamaican Usain Bolt pe Twitter, când scorul era doar 2-0 pentru germani. La 3-0, jamaicanul a revenit: ”Mă simt trist pentru prietenii mei brazilieni”.

„Ce spectacol! Ce partidă uriașă face Germania până acum. În umila mea părere, e cea mai bună echipă și merită titlul”, a scris și goalkeeperul spaniol Pepe Reina.

Când scorul a început să ia proporții, starurile nu au ezitat să ironizeze performanța brazilienilor.

„Ce naiba??? snababskdksbahaha”, a scris Ryan Babel, unul din cei mai activi fotbaliști pe rețelele de socializare. Ghanezul Kevin-Prince Boateng a rămas impresionat de jocul naționalei în care evoluează fratele său: ”Wow! Calitate!!!”.

„OMG Ce fotbal minunat!”, a exclamat Ruud Gullit, în timp ce Gregory van der Wiel, jucătorul lui PSG, se întreba: ”Wow. Nu pot să cred. 5-0 după doar 28 de minute. Ce s-a întâmplat cu Brazilia?”.

 Fabio Cannavaro, fostul campion mondial cu Italia în 2006, a rămas la fel de uluit: ”MAMA MIA!! INCREDIBIL! Brazilia-Germania 0-5!”.

Fostul baschetbalist Kareem Abdul-Jabbar a rămas și el impresionat: ”Urmărind Brazilia cu Germania e ca și cum ai urmări armata franceză mărșăluind spre Moscova. Unde sunt Pele, Neymar și Ronaldo când ai nevoie de ei?”.

„Cel mai bun fotbal!!! Germania!”, a scris Roberto Soldado, în timp ce Shaun Wright-Phillips a fost cuprins de milă: ”Chiar îmi pare rău pentru fotbaliștii brazilieni”.

Spaniolul Alvaro Dominguez, care evoluează în Bundesliga, la Borussia Monchengladbach, a sintetizat rapid jocul nemților: „Tikitaken tikitaken”. Fostul jucător al lui Real Madrid și al naționalei Spaniei, Guti, a rămas uluit de mutările lui Scolari: ”Incredibile schimbările Braziliei la pauză. La 0-5, singurul lucru care-l preocupă pe Scolari este să nu ia mai multe!”.

Fostul pugilist Lennox Lewis a dovedit că este și un bun cunoscător al fotbalului: ”Nu mi-am imaginat așa ceva. Germania are 5-0 cu Brazilia. Cred că accidentarea lui Neymar a schimbat totul”.

Peter Schmeichel, fostul portar danez, îi ironiza pe jucătorii lui Scolari. „Dacă Brazilia ar părăsi terenul, ar pierde doar cu 3-0!”, a scris fostul goalkeeper al lui Manchester United.

Nemțoaica Sabine Lisicki nu s-a abținut nici ea, iar la 6-0 a publicat o fotografie cu statuia lui Iisus din Rio de Janeiro decolând ca o rachetă și cu mesajul alăturat: ”Noi numim asta SET în tenis”.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …